Mejla

Peter Wennman

Många frågor. Svåra frågor. Dumma frågor. Avgörande frågor.

SPORTBLADET

LONDON. So, back to business:

Efter landslagsuppehåll och diverse cupmatcher är det Premier League-helg igen.

Vi har förstås frågor att besvara.

Många frågor. Svåra frågor. Dumma frågor. Avgörande frågor.

Som:

Är Arsjavin den nye Sjevtjenko?

Ja. På så vis att båda förvirrar Sportbladets läsare genom att stava sina namn ”Arshavin” och ”Shevchenko” på tröjryggarna. Förklaringen ligger i att vissa ryska bokstäver översätts på ett sätt till svenska och på ett annat sätt till engelska. Alla har alltså rätt.

Men fotbollsmässigt?

Andrej Arsjavin lär göra debut för Arsenal mot Sunderland idag, även om Arsene Wenger antyder att ryssen får börja på bänken. Det blir synnerligen intressant. När nu Arsjavin gått ut hårt med sitt fördömande av den engelska maten, de engelska damerna och den engelska kulturen – samtidigt som han i riktig rockstjärnestil flyger över sin egen frisör från Ryssland – måste han banne mig leverera också. Man undrar,1): Är det sånt självförtroende som gör att han kommer att lyckas bättre än vad den timide Sjevtjenko gjorde i Chelsea? Och, 2) Så jävla kompilcerad frisyr har han väl inte?

Är Hiddink den nye Scolari?

Super-Guus höll presskonferens igår inför bortamötet med Aston Villa, och ett enormt mediauppbåd förväntade sig den vanlige Hiddink: kvick, rolig och så pratsjuk att man nervöst börjar titta på klockan. Men han höll det kort, stramt och allvarligt.

Det här är ingen lek, det förstod vi av hans uppträdande. Han försäkrade att jobbet i Chelsea bara är tillfälligt, men det står stor prestige på spel här.

Efter såna som Ranieri, Mourinho och Scolari (och Grant, excuse me) vet vi att giganterna faller med tunga dunsar på Stamford Bridge, kraven är oerhörda. Om Guus spelar med både Drogba och Anelka och gör en bra vår vinner han tränar-titel-fighten mot Scolari. På knock.

Är De Oberörbara bättre än De Oslagbara?

Det handlar alltså om årets Manchester United, The Untouchables, mot 2004 års Arsenal, The Invincibles. England spekulerar i hur en sån match skulle sluta. Fan vet, säger jag. Gunners förlorade inte en enda ligamatch. United å sin sida har inte släppt in ett mål på 14 matcher nu och har en trupp som erbjuder enorma valmöjligheter.

Kan United vinna rubbet?

En fyrling? Ruggigt svårt. Men likväl möjligt. En match från Carling Cup-pokalen. Fem poängs ledning i ligan. Kvartsfinal i FA-cupen. Lysande utsikter.

Det som kan störa bilden är Inter i Champions League, men jag tror United har råd att förlora med ett mål borta. Zlatan och hans vänner får det svårt på Old Trafford.

Hur är läget med Johan Elmander?

Skadefri nu, men tveksam startman mot West Ham idag. Gary Megson gillar Elmander, men börjar nog med Ariza Makukula på topp. Funkar inte det kommer svensken in efter paus.

Men det är inget bra svenskår, väl?

Iskallt. Martin Olsson började bra i Blackburn, men har det tufft under Sam Allardyce. Jonas Olsson är en smygfavorit i West Brom, skön inställning och bra känsla i vänsterfoten, men det är inte lätt i ett jumbolag.

Erik Edman är långt från toppform och det jag sett av Fredrik Stoor har inte varit upplyftande. Backar, backar...kan vi få hit nåt roligare snart?

Hur illa är det med Gerrard i Liverpool?

Rafa Benitez meddelar att Stevie G vilar mot Manchester City i morgon. Han vågar inte riskera honom nu, Real Madrid väntar i veckan. Och utan en frisk och pigg Gerrard blir det inga titlar för Liverpool i år, kan vi vara överens om det?

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Av: 

Peter Wennman

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Wennman