Söderling råddes till spel – trots skada

”Sa att jag skulle tänka på publiken”

Inför semifinalen i Stockholm open hade Robin Söderling så ont att han knappt kunde hålla i tennisracket.

Trots det rådde tävlingsläkaren honom till spel.

– I princip sa han att jag skulle tänka på publiken och inte mig själv, säger Söderling till TT.

Söderling hade under hösten stora problem med armbågen men kom ändå till spel i Stockholm open. Under turneringen tvingades han hela tiden till behandling och inför semifinalen var smärtorna väldigt kraftiga. Efter att ha undersökts uppmanade ändå turneringens läkare Söderling till att genomföra matchen och ska ha hävdat att "du förstår väl att detta inte är bra för ditt rykte. Du måste tänka på publiken", om ett eventuellt återbud.

Söderling och tränaren Magnus Norman vågade dock gå mot läkaren – vilket har visat sig vara ett av de viktigaste besluten man tagit under senare delen av säsongen. Tack vare det och att man valde att avstå turneringen i Valencia veckan därpå gjorde att Söderling kunde vara med i Paris. Hans kvartsfinal där gjorde att han säkrade den första reservplatsen till Masters-slutspelet i London där han nu gör stor succé som ersättare till Andy Roddick.

– Läkaren var en riktig tomte, det står jag för, säger Magnus Norman.

– Såklart det var tråkigt att jag inte kunde spela. Det fanns inte en chans att jag ens skulle kunnat hålla i racket. Skulle jag spelat med vänster hand, säger Söderling.

Davydenko väntar

Han genomförde under torsdagen ett träningspass ihop med Magnus Norman vid Queens tennisanläggning i centrala London. På fredag spelar han den avslutande gruppspelsmatchen mot Nikolaj Davydenko som avgör om han blir etta eller tvåa i gruppen.

– Det känns bra. Även om jag inte spelat super, superbra så kan jag inte spela mycket bättre än jag gjort i de två första matcherna.

Andy Murray såg till att publikens förhoppningar om hemmaspelaren i lördagens semifinal lever ett par timmar till, dock efter mycket besvär. Tre set krävdes innan han kunde besegra Fernando Verdasco, 6–4, 6–7 (4–7), 7–6 (7–3). Trots vinsten måste han nu invänta torsdagskvällens match mellan Roger Federer och Juan Martin del Potro, vars resultat avgör om Murray går vidare.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN