Sverige vs Danmark

SPORTBLADET

Sofia Arvidsson ställs mot Caroline Wozniacki

Foto: AP/

Det blir en nordisk duell redan i första omgången av Catella Swedish open i Båstad.

Sverigeettan Sofia Arvidsson mot danska storfavoriten Caroline Wozniacki.

På måndagen drar damernas huvudturnering i Båstad i gång. Ett starkt startfält med fem topp 20-spelare där danska Caroline Wozniacki är det stora dragplåstret. Hon är just nu rankad nia i världen och blir stor favorit till titeln.

– Jag har pratat med en del herrspelare och alla säger att tävlingarna här är fantastiska och att det är en väldigt bra atmosfär, sade 18-åringen till TT i våras när hon besökte Båstad.

145:e plats på rankingen

Betydligt tyngre har året varit för Sveriges främsta damtennisspelare Sofia Arvidsson. Hon väntar fortfarande på första vinsten på WTA-touren och har under året dalat till en 145:e plats på rankingen.

– Det är jobbigt när det inte går som man vill. Jag har varit sjuk mycket och inte kunnat spela så många matcher som jag vill. Men det är bara att fortsätta målmedvetet och det kan vända när som helst, säger hon till TT.

Efter att hon brutit med sin tränare Ola Kristiansson har hon utan framgång letat efter en ersättare. De tre senaste veckorna har hon tagit hjälp av damlandslagets förbundskapten Maria Strandlund-Tomsvik för att få bra träning.

– Jag har spelat bättre och bättre. Målet är att hitta någon snart, det är inte så lätt att styra upp allt själv, säger hon.

Värsta tänkbara lottning

Lottningen i Swedish open blev dock värsta tänkbara – redan i första omgången ställs Arvidsson mot kompisen och Danmarks stjärnskott Wozniacki.

– Det känns lite synd att möta henne i första. Hon är i väldigt bra form så det blir tufft. Men spelar jag på toppen av min kapacitet har jag en chans att slå henne, säger Arvidsson om mötet som avgörs på tisdag.

Även de andra direktkvalificerade svenska damerna fick en tuff lottning. Sandra Roma möter andraseedade Dominika Cibulkova och Johanna Larsson tar sig an formstarka Sorana Cirstea. 15-åriga Ellen Allgurin får däremot möta en kvalspelare.

Stort intresse

Det verkar som att intresset för den nystartade damturneringen i Båstad är stort. Runt 4 000 åskådare följde invigningen och drygt 12 000 har ordnat förköpsbiljetter.

– Det känns väldigt positivt. Vi hoppas komma upp till 20 000 besökare, det skulle vara en stor succé med tanke på att det är första året, säger turneringens tävlingsledare Nina Wennerström.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis