Alpint

Äntligen medalj för Österrike

Av: 

AnnaMaria Jansson

SPORTBLADET

Men guldet till Janka – och nytt mörker för Sverige...

Carlo Janka på väg mot guld.
Carlo Janka på väg mot guld.

Det är inte bara Sverige som saknar VM-medaljer.

Även Österrike har misslyckats.

Men i dag kom upprättelsen.

Genom Benjamin Raich.

Fast bättre en silver blev det inte.

Att herrarnas storslalom inte blev någon svensk tävling att minnas var väntat. Att både Bode Miller, världsmästare 2003, och Aksel Lund Svindal, regerande världsmästare skulle åka bort sig, var mindre väntat.

Men så blev det. Både Miller och Svindal var långt efter redan i första åket, och därmed borta från pallstriden.

– Jag tappade linjen i snön, jag hade helt enkelt inte tillräckligt med självförtroende, sa Svindal, som vann superkombinationen och tog bronset i Super G, efter det första åket.

Medalj till Raich

Istället blev storslalomens största spänningsmoment huruvida Österrike äntligen skulle få en medalj. Med två åkare kvar ledde amerikanen Ted Ligety. Näst sist ut var Benajmin Raich som inte var helt nöjd efter första åket.

– Man måste attackera den här backen, men det är svårt att hitta rytmen, sa Raich.

Men Raich gjorde det han skulle och tog ledningen efter ett svajjigt åk med flera missar. När Carlo Janka startade var frågan om det skulle räcka till guld - vilket schweizaren snabbt visade att det inte skulle.

Guld till Janka, silver till raich och brons till Ligety.

Bäste och ende svensk i mål blev Niklas Rainer som slutade 24:a. Både Jens Byggmark och André Myhrer åkte ur i första åket.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint