Poker

”Det hade jag aldrig vågat tro på innan”

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

Johan Abramsson om succén i Portugal

ESTORIL. Han köpte in sig för 40 kronor.

Nu kommer Johan Abramsson vinna minst 35 000 kronor – och upp till 1,3 miljoner är möjligt i skrivande stund.

– Helt otroligt, säger han.

Sportbladet Poker träffar honom på strandpromenaden i kustorten Estoril, halvtimmen innan det är dags för spel på finaldagen av Betsson Estoril LIVE. Stämningen är avslappnad och solen skiner så att många valt att lägga sig och sola på strandremsan.

Njuter i solen

Johan Abramsson väljer dock att njuta av en öl i solen tillsammans med nyfunna pokerkompisen Lars-Johan Holm, så som det brukar se ut på liveturneringar – man träffar folk och har kul tillsammans.

– Jag var nära att nå pengarna, säger Holm, som dock blev utslagen lite för tidigt på lördagen för att få en slant med sig.

Han är ändå nöjd med att vara på plats och njuta av solen, som är så obefintlig hemma i Sverige men som värmer cafégästernas ansikten här nere.

”Skönt”

Johan Abramsson gillar också vädret.

– Det är skönt här. Fantastisk miljö, säger han.

– Man har ju läst om sådana här turneringar och alltid velat åka på en men det kostar ju mycket pengar att köpa in sig.

Johan behövde inte göra det. Han vann in sig. Genom att vinna en femdollarsturnering kvalade han in till huvudturneringen i Estoril och de pengarna, motsvarande 40 spänn, kommer att tusendubblas – om inte mer. Vinstsummorna till de 17 sista varierar från 35 000 kronor upp till 1,3 miljoner.

Satte upp delmål

Med andra ord, han kommer inte att behöva nöja sig med fint väder. Johan får med sig en rejäl slant eftersom han tillhör de 17 spelare som tagit sig till finaldagen, söndag.

– Det hade jag aldrig vågat tro på innan. Första målet var att inte bli utslagen först, andra att ta sig till mitten av alla som är med.

Med 17 kvar av drygt 300 är man, definitivt, med i toppen.

– Helt otroligt, säger han glatt.

Spelar på kvällarna

Hemma i Vilhelmina arbetar han på järnhandel och spelar inte så mycket poker på fritiden, enligt sig själv.

– Det blir en del på kvällarna och jag kanske lägger tusen, femtonhundra kronor i månaden på turneringar totalt. Självklart har man hoppats på att vinna sig till en sådan här turnering, det har inte känts som en omöjlig uppgift.

Vad gör du för pengarna om det blir storvinst?

– (tankepaus) ...det har jag inte hunnit tänka på, säger Johan Abramsson innan det är dags att gå in och spela finaldagen på Casino Estoril, några hundra meter bort från stranden.

Ytterligare en svensk spelare finns med bland dem som nådde finaldagen – Kristian Tolvhed.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker