”Tiger är ingen övermänniska”

SPORTBLADET

Nya fokuserade Stenson ska knäcka storstjärnan på Turnberry

TURNBERRY. Det är sällan vi har en favorit i ett stort mästerskap.

Men efter tre topp tio på fyra majors är Henrik Stenson med i förhandstipsen.

– Jag är i bättre form nu än vid US Open, säger Stenson.

Och på Bethpage blev han alltså nia trots halvform. Nu har han lagt ner en vecka på förberedelser inför den tävling som han helst av allt vill vinna. Och han har förstått att han inte behöver spela sin absolut bästa golf för att vara med i toppen.

– Tidigare trodde jag det men Birkdale förra året blev ett genombrott faktiskt, förklarar Stenson.

Turnberrys Ailsa Course är grön, förhållandevis mjuk och olik de flesta linksbanor som normalt sett är gula och stenhårda. Man har vattnat och regnet den senaste tiden har gjort den mottaglig.

Hyllar banan

– Banan är fantastisk och jag gillar när man kan se vart man ska slå bollen.

Eftersom Tiger Woods är med i år så blir han den naturliga storfavoriten. Men han har inte alltid lyckats så bra på brittisk mark och är inte någon oslagbar övermänniska.

– Nej, jag har spelat pingpong mot Tiger och vet att han inte är någon övermänniska. Han är inte oslagbar och jag hoppas kunna visa det, säger Stenson och ler.

Tidig morgon

Den extra tiden av förberedelse är i linje med Stensons prioriteringar de senaste åren. Han spelar färre tävlingar och är fokuserad på majors. Det har också inneburit att han tappad gnistan vid vissa andra tävlingar.

– Det är något som jag jobbar för att bli bättre på, att orka ladda fullt även för mindre tävlingar men jag har inte alltid lyckats.

Idag går Stenson ut tidigt (7.36) tillsammans med en av sina favoriter till slutsegern, amerikanen Steve Stricker.

– Jag spelade med honom tidigare i år och han är en fantastisk puttare som dessutom verkar vara i form. Kan han ladda om efter segern senast så kan han vara med.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf