Martin historisk – klar för VM-final

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Svensken kan ta hem 67 miljoner kronor

Martin Jacobson
Foto: POKERSTARSBLOG.NU
Martin Jacobson

Svenske pokerproffset Martin Jacobson, 27, har skrivit pokerhistoria.

Han är förste svensk att bli en ”November Niner” då han är klar för VM-final i poker.

Förstapriset: drygt 67 miljoner kronor.

Från början var det 6 863 spelare som alla betalade 10 000 dollar, drygt 67 000 kronor, för att vara med i poker-VM, WSOP i Las Vegas.

Efter åtta långa dagars spel på Rio All-Suite Hotel & Casino återstår bara nio spelare med chans på det otroliga förstapriset på 10 miljoner dollar, drygt 67 miljoner kronor.

En av dem är svenske Martin Jacobson, 27.

Bor i London

Jacobson, numera bosatt i London, har länge varit en av Sverige absolut mest framgångsrika pokerspelare. Han är tvåa på listan över inspelade pengar på liveturneringar och har nått topp tio-placeringar fyra gånger i EPT, två på WPT och fem gånger i WSOP.

Mycket smickrande statistik och totalt det blivit nära fem miljoner dollar, 34 miljoner kronor, i prispengar live – före årets huvudturnering.

– Det är klart jag känner lite press så här långt in i turneringen, men jag försöker fokusera på mitt spel. Jag försöker inte tänka på pengarna, utan försöker hålla fokus, berättade Martin efter dag 6 av spelande, då ledde han hela turneringen och var favorit att kamma hem det astronomiska förstapriset.

Avgörs i november

Under tisdagsmorgonen skrev han så pokerhistoria då han blev klar för final, som en av nio, i VM och blev den första svenske ”November Niner”.

Spelarna som gör upp i finalbordet i World Series of Pokers main event kallas November Nine, då finalbordet sedan 2008 spelas med några månaders fördröjning i november. Fem svenskar har tidigare spelat finalbord i denna turnering; senast det hände var 2006 då Erik Friberg slutade åtta. Som bäst har Sverige nått en sjundeplats i superturneringen.

Jacobson, som varit med i toppen från dag 1, kommer att gå in i VM-finalen som avgörs i november på åttondeplats och är minst garanterad drygt 730 000 dollar, eller knappt fem miljoner kronor.

Leder gör holländaren Jorryt van Hoof med över 36 miljoner i marker.

Här ser du hur WSOP har spelat hittills [OBS: extern länk]

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN