Aregawi ska springa – trots sin skada

Foto: Abeba Aregawi.
SPORTBLADET

Hon lämnade återbud till Finnkampen på grund av skada.

Men när det är dags för torsdagens Diamond League-final kommer Abeba Aregawi stå på startlinjen.

– Om hon springer så vet jag att hon gör det med risken för sin egen hälsa, säger förbundskaptenen Karin Torneklint.

Den svenska löpstjärnan Abeba Aregawi snuvades på EM-guldet, haltade ut från DN-galan efter en tiondeplats – och lämnade sedan återbud till helgens Finnkamp.

Men när Diamond League ska avgöras i Zürich på torsdag har Aregawi bestämt sig för att komma till start på 1 500 meter, bekräftar hennes manager Valentijn Trouw, på den nederländska agenturen Global Sports Communication, i ett mejl till TT.

Har förståelse

Förbundskaptenen Karin Torneklint tycker inte att det är konstigt att Finnkampen får stryka på foten – trots att Aregawi nu ska springa.

– Det är en stor belastning hon kommer att genomgå och jag förstår att inte hon klarar av att springa mer, säger Torneklint.

Abeba Aregawi leder Diamond Race inför avgörandet, två poäng före EM-guldmedaljören och huvudkonkurrenten Sifan Hassan, som plockade in en poäng på DN-galan.

Tror inte på snabbt lopp

Men efter de besked som Aregawi gett förbundskaptenen Karin Torneklint är det inte mycket som talar för ett superlopp nere i Zürich.

– Jag vet att hon inte mår bra, hon har problem med sina baksidor. Hon tackade nej till Finnkampen för att hon helt enkelt inte klarar av att springa nu, hon är så trött och sliten. Men hon har chansen att ta hem alltihop, och det finns ingen annan anledning till att hon skulle springa det loppet. Jag önskar henne lycka till, säger Torneklint.

Men om det går snabbt, skulle du inte vilja ha med henne i Finnkampen då?

– Jag vet att det kommer att vara som att vrida ur disktrasan, så det finns inte så mycket kvar att hämta. Hon måste också få chansen att återhämta sig någon gång.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott