”Kan inte sälja såna spelare”

SPORTBLADET

Goitoms vädjan till AIK inför guldracet: ”Behåll Borges”

Foto: TT

AIK vittrar guld.

Men Henok Goitom vädjar till klubben att de måste behålla Celso Borges.

– Klubben kan inte sälja såna spelare och sen säga: ”vi ska gå för guld”, säger matchhjälten.

AIK startade trögt mot Gefle, och låg under efter en timmes spel. I den andra halvleken hittade Henok Goitom balansen mellan target- och djupledsspel. 30 minuter senare hade 29-åringen gjort sitt första hattrick i karriären.

Ett tag var Andreas Alms mannar nio poäng bakom serieledarna, men sedan ”Blåvitt” kvitterat mot Malmö FF och ”Gnaget” vänt mot Gefle blev AIK omgångens tydliga vinnare.

I dag stänger fönstret

– Det hade varit en katastrof (annars). Malmö är inte så dåliga att de hade tappat nio poäng. Nu är vi närmare, men vi måste vara två till tre poäng bakom för att känna mer flås, säger Henok Goitom och får medhåll av Kenny Pavey:

– Vi trampar Malmö i hälarna...

För att riktigt kunna satsa mot ett SM-guld krävs det att AIK behåller sin starka trupp, anser Goitom. I dag stänger transferfönstret för de ­allsvenska klubbarna. Där­efter kommer inte AIK kunna köpa någon spelare. Sälja däremot...

Om Celso Borges säljs till Evian under måndagen blir det i så fall minimalt med tid för sportchefen Björn Wesström att hitta en ersättare.

Vad betyder det om Celso Borges säljs, och AIK inte hittar en ersättare i tid?

– Det vore ett stort avbräck. Klubben kan inte sälja såna spelare och sen säga: vi ska gå för guld, säger Henok Goitom och fortsätter:

– Någonstans måste det finnas en balans. Annars får klubben vara beredd på att det är vissa saker vi tappar. Vi får se vad som händer.

”Vi är beredda”

Costaricanen är livsviktig för AIK, menar Goitom.

– Celso är en VM-spelare. Om du vill sälja din bästa spelare från truppen – även om jag förstår att ekonomin är problematisk – får klubben vara beredd på att det kan bli knackigt i vissa matcher. Men vi kommer såklart inte kasta in handduken. Klubben är större än alla spelare.

Andreas Alm försäkrar dock om att klubben har en plan b redo, om Borges lämnar.

– Vi är förberedda i så fall.

På vilket sätt?

– Det vill jag inte gå in på. Men vi är ruskigt förberedda.