Förlorade 7 miljoner – gör Youtube-succé

SPORTBLADET

”Tidernas brutalaste pokerförlust” har setts av miljoner – så säger förloraren om sjuka smällen

Pokerproffset Connor Drinan blev utslagen ur superturneringen ”Big One for One Drop” mot alla odds.

Nu är klippet, där han förlorar med ess-ess mot ess-ess, en viral succé på Youtube.

– Det är den värsta förlusten i turneringspokerns historia, säger den rutinerade ESPN-kommentatorn Lon McEachern.

Det var tidigare i somras som pokerturnerningen ”Big One for One Drop” spelades. För att vara med i superturneringen måste man hosta upp en miljon dollar, eller 6,9 miljoner kronor, det säger lite om vilka som är med och spelar.

Pokerproffset Connor Drinan var en av de som vann sin plats i turneringen. Han beslöt sig för att spela en satellit för 25 000 dollar, 172 000 kronor, vann den – och blev klar för spel.

Och 25-åringen skulle få enorm uppmärksamhet för sitt deltagande, men inte på det sättet han kunde förutse eller drömma om.

”Kan inte vinna varje pott”

När det var endast 18 spelare kvar plockade den unge pokertalangen upp ess-ess (den bästa starthanden man kan ha i No Limit Texas Hold ´Em).

Det är då problemen börjar, motsägelsefullt.

Affärsmannen Cary Katz, som sitter vid samma bord, plockar nämligen också upp ess-ess.

De båda ”duellerar” lite innan floppen och höjer varandra till de båda hamnar ”all in”. Precis innan det sker säger Katz: ”Spar på pengarna, grabben. Du kan inte vinna varje pott”.

Floppen kommer och de båda pokerspelarna är helt inne på att det kommer bli en delning av potten och att spelet kan fortsätta.

Det blir dock mer dramatiskt än så.

På floppen kommer två hjärter och Katz sitter på hjärter ess. Inför turn, det fjärde kortet, säger Drinan: ”Om jag förlorar så här, då är det så, vem bryr sig”

Vad turn-kortet är? ett hjärter.

Sorlet vid bordet tilltar inför river-kortet, det femte och sista. Och det är ett till hjärter, Cary Katz har vunnit med färg, ess i topp. Det osannolika har inträffat och spelarna vid bordet tror inte sina ögon.

Connor Drinan slogs ut på plats 18, utan att få en spänn.

”Bedövat sig för starka känslor”

Klippet på den försmädliga förlusten för Connor Drinan lades nyligen upp på Youtube – och det har redan blivit en viral succé då knappt 6,5 miljoner har tittat på klippet. Där kommenterar ESPN:s rutinerade pokerkommentator Lon McEachern förlusten enligt följande:

– Det är den värsta förlusten i turneringspokerns historia.

Pokersajten cardplayer.com fick efter Connor Drinans ”bad beat” en pratstund med honom där han berättar hur han började med poker, hur han jobbat sig upp i nivå – och hur han tog den osannolika torsken.

– Med tanke på mina förutsättningar och hur jag ”satellitade” (vann min plats) in i turneringen, så var det inte riktigt så smärtsamt som det förmodligen borde, säger han.

Han fortsätter:

– Jag kunde inte tycka allt för synd om mig. Jag trodde att det skulle ta hårdare på mig, men det gjorde det tack och lov inte.

Bara en och en halv timme efter vad som kallades den ”brutalaste förlusten i pokerhistorien” spelade Drinan en ny turnering.

– Jag ville inte vakna dagen efter och vara arg på mig själv. Man har tränat sig så mycket att man inte ska känna efter utan bara gå vidare. Man har bedövat sig för starka känslor, både positiva och negativa.

Här kan du se handen som blivit en ”snackis” i hela pokervärlden [OBS: extern länk]

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker

Youtube