Klart: De sänder handbolls-VM

Med exakt två månader kvar till handbolls-VM i Qatar blev det först i dag med de svenska sändningsrättigheterna. Det blir SBS Discovery TV och Eurosport som sänder mästerskapet.

– Jag är mycket glad och stolt över att vi förvärvat den här fina rättigheten, och jag är övertygad om att vi kommer att ta hand om den på bästa sätt, säger Jonas Sjögren, vd för SBS Discovery Media.

Det har länge varit oklart vilken svensk tv-kanal som skulle få sändningsrättigheterna till VM i Qatar i januari. TV4 har haft rättigheterna tidigare, men inte förnyat avtalet till det kommande mästerskapet.

Först nu, med exakt två månader kvar till första matchen står det klart att SBS Discovery säkrat rättigheterna.

– Det här är första gången någonsin som SBS Discovery TV sänder ett internationellt mästerskap, vilket gör detta till en historisk dag. Jag är mycket glad och stolt över att vi förvärvat den här fina rättigheten, och jag är övertygad om att vi kommer att ta hand om den på bästa sätt. Våra sändningar från EM-kvalet i fotboll det senaste året har ju visat att vi har ett mycket kompetent sportteam, säger Jonas Sjögren, VD för SBS Discovery Media.

Sänds i femman

– Det här blir ett roligt och inspirerande uppdrag, handbollslandslaget har gett svenska tv-tittare massor av bragdminnen. Vi har en rutinerad och handbollskunnig programledare i Karin Frick och en mycket kompetent kommentator i Niklas Jarelind. Med dem som bas finns det goda förutsättningar för ett lyckat mästerskap, säger Emir Osmanbegovic, Sportchef på SBS Discovery TV.

Matcherna kommer att sändas i kanal 5, kanal 9 och Eurosport 2. Handbolls-VM startar den 15 januari. Sverige spelar i grupp C tillsammans med Frankrike, Algeriet, Tjeckien, Egypten och Förenade Arabemiraten (vars medverkan dock är osäker just nu).

SBS Discovery har även säkrat rättigheterna till att sända handbolls-VM för damer i Danmark under december nästa år.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN