Rosberg snabbast - Ericsson i muren

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

VM-ledaren tog sin andra pole position i rad

1 av 3 | Foto: AFP

Nico Rosberg gjorde det igen - han tog pole position.

Marcus Ericsson gjorde också samma sak som i Monaco.

Efter ett misstag kraschade han i muren.

Nico Rosberg hade pole position i Monaco och vann också det loppet. I kvalet till Kanadas GP gjorde Mercedesföraren samma sak igen.

Han körde det snabbaste varvet och han har pole position i Montreal.

– Det var viktigt att jag hade ett bra förstavarv och att jag hade den snabbaste tiden när jag skulle göra mitt sista varv och det ger absolut en fördel, jag är otroligt nöjd, säger Rosberg under presskonferensen.

-  Jag är otroligt lycklig över detta. Jag vet att Lewis är riktigt snabb på den här banan och jag är väldigt glad över detta.

Hamiltons favoritbana

Tysken var knappt före sin teamkollega Lewis Hamilton, som är den av dagens förare som vunnit flest lopp i Kanada. Britten tog sin första seger i Montreal 2007 och har sedan vunnit där ytterligare två gånger. Han inledde också helgen starkast av de båda Mercedesförarna, men trots att han var senare på banan än Rosberg kunde han inte hota VM-ledaren.

- Jag har förbättrat mig under helgen, säger Nico Rosberg.

– Det är ett jobb som pågår hela tiden, att hitta vilka spårval som är de bästa, att tillsammans med ingenjörerna hitta bäst inställningar på bilen och hela tiden se vad jag kan göra bättre. Det är en process och det är härligt att det fungerade.

 Red Bulls Sebastian Vettel klämde in sig på plats tre i kvalet och Williams överraskade med Valtteri Bottas som fyra och Felipe Massa som femma.

- Jag tror att vi får se några överraskande strategier under loppet, säger Vettel på presskonferensen.

– Sedan är Williams mycket starka, deras bilar är väldigt snabba på rakorna. Det verkar som om de bilarna som har motorer från Mercedes ser fram emot rakorna och jag ska försöka att hålla ihop det och göra mitt bästa. Får jag chansen lovar jag att attackera.

Ericsson kraschade

Marcus Ericssons kval avslutades i Q1 sedan han gjort ett misstag som slutade med en krasch. Han hade trafik framför sig, körde snabbt in den första delen av chikanen vid kurva nio och han körde för hårt på curben. Det resulterade i att han kraschade i muren och förstörde bakdelen av bilen.

– På mitt sista flygande varv tappade jag kontrollen över bakdelen av bilen och körde in i muren, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

– Hela helgen har varit tuff både för mig och stallet. Vi är inte tillräckligt starka här och det blir ett tufft race för oss, men jag är redo för att göra mitt bästa och det vet jag att stallet också är.

Därmed flaggades det rött och svensken var sist av de bilar som körde kvalet. Esteban Gutierrez, Sauber, kraschade sin bil under Q3 och den var inte reparerad till kvalet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN