”De är bara här för att äta chips”

1 av 5
SPORTBLADET

En del i publiken buade åt Mahiedine Mekhissi-Benabbad, 29.

Efter att fransmannen sprungit hem guldet på 1500 meter gav han dem en känga.

– Folk som buar förstår sig inte på sport utan är bara här för att äta chips.

Mahiedine Mekhissi-Benabbad är en av friidrottsvärldens mest kontroversiella fixstjärnor och har tidigare skapat stora rubriker efter att ha attackerat en maskot och hamnat i slagsmål med landsmannen Mehdi Baala.

I fredags blev fransmannen Mahiedine Mekhissi-Benabbad rejält omskriven när han, som var överlägsen vinnare på 3 000 meter hinder, diskvalificerades efter att han dragit av sig linnet på upploppet.

”Sprang i raseri”

I går fick han sin revansch när han tog EM-guld på 1 500 meter i herrarnas final i Zürich – och behöll tröjan på sig hela vägen in i mål.

– Det var det enda alternativet som fanns för mig efter diskvalifikationen, att komma tillbaka till löparbanan och ta den här titeln – för min familj, för mina närmsta, för min coach, säger han till europeiska friidrottsförbundets hemsida.

– Jag antar att jag skrev friidrottshistoria. Det är inte många friidrottare som är kapabla att göra det jag har gjort. Jag var motiverad, sprang i raseri, och är väldigt stolt över min prestation,

”Majoriteten fick mig att må bra”

Fransmannens mästerskap var som en bergochdalbana, men han var glad över att den slutade i glädje. Ändå kunde han inte hålla sig från att ge publiken som buade åt honom en känga.

– De som buade åt mig vid starten var i minoritet. Majoriteten av publiken fick mig att må bra. Folk som buar förstår sig inte på sport utan är bara här för att äta chips.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott