Silver till Zebastian Modin i Paralympics

PYEONGCHANG. Zebastian Modin kom tvåa i sprint för skidåkare med synnedsättning under Paralympics i Sydkorea.

Silvret är den första medaljen som Sverige tar under årets Paralympics.

– Det har varit de jobbigaste dygnen i mitt idrottsliv. Nu är det lättare. Jag är jättenöjd, säger han i SVT.

23-årige Modin kom i mål 2,5 sekunder bakom segraren Brian McKeever från Kanada. Jake Adicoff från USA tog bronset.

– Det är väldigt skönt, jag är glad, men jag kommer nog att bli ännu gladare senare, säger Zebastian Modin till SVT strax efter målgång.

Modin var på förhand med bland guldfavoriterna på distansen och tycker själv att han hade kunnat knipa den ädlaste valören.

– Jag hade guldet ett tag, hade förhållandena varit bättre, med jämnare före... med tanke på förhållandena så är jag jättenöjd.

Tredje Paralympics i rad

Zebastian Modin, som missade medalj på 20 kilometer tidigare under Paralympics, ser ändå dagens silver som lite av en revansch.

– Nu är det skönt att man vänt tillbaka, jag har haft lite stolpe ut och det har faktiskt varit de jobbigaste dygnen i mitt idrottsliv.

Modin hade före Paralympics tre pallplatser av tre möjliga den här säsongen i sprint. Silvermedaljen innebär att Modin försvarar sin andraplats på distansen från spelen i Sotji 2014. Även i Vancouver 2010 var han på pallen, då blev det en bronsmedalj.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.