Samuelsson dödshotad efter Ryssland-kritiken

Sebastian Samuelsson, 20, riktade kritik mot beslutet att låta Ryssland få arrangera världscupavslutningen.

I samband med det fick skidskytten motta dödshot, berättar han för Sveriges Radio.

– Man har fått meddelanden om att man ska bli skjuten när man kommer dit och att de väntar på att jag ska komma dit för då ska de döda mig ungefär, säger Samuelsson.

Det var efter sitt OS-silver i jaktstarten i Pyeongchang som Sebastian Samuelsson på Twitter kritiserade beslutet att låta Ryssland få arrangera världscupavslutningen i skidskytte.

”Enormt besviken över @biathlonworld:s beslut i dag att, trots stora påtryckningar från aktiva, behålla @IBU_WC avslutningen i Ryssland”, skrev Samuelsson.

För Sportbladet utvecklade han då kritiken och berättade även att en del ryska användare inte var speciellt nöjda med formuleringen.

– De fick man skit av, sa Sebastian Samuelsson.

Vad då för skit?

– Det är mycket på ryska. Men att det var många som inte var glada... så mycket fattade jag.

”Då ska de döda mig”

I en intervju med Sveriges Radio utvecklar Samuelsson vad för typ av hot som inkom.

– Man har fått meddelanden om att man ska bli skjuten när man kommer dit och att de väntar på att jag ska komma dit för då ska de döda mig ungefär, säger Sebastian Samuelsson.

– Det var som mest där under OS när jag drog min första tweet där att jag var besviken över att IBU inte tagit tillbaka den här tävlingen på mötet de hade. Då blev det en hel del hat i kommentarsfältet och i privata meddelanden. Det första man läste var inte så kul men sedan jag tog beslutet om en bojkott så har det inte varit så mycket reaktioner från Ryssland.

Skidskytten betonar att han inte har några problem med att hans svenska kollegor åker dit för att tävla. I och med bojkotten avslutar 20-åringen säsongen i Holmenkollen.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.