Motala vann fyrapoängsmatch mot Västanfors

SPORTBLADET

Västanfors satsade stenhårt på att ta säsongens första seger i bortamötet med Motala. Men precis som mot Katrineholm i fredags föll Fagerstalaget på målsnöret. Västanfors låg på slutet under med uddamålet och slogs för att få in en kvitteringsboll men på tilläggstid kunde Motala avgöra. Peder Mannerberg satte 7-5 och gav IFK lite andrum i bottenstriden.

- Nu handlar det om överlevnad, det handlar om krig och det handlar om att visa ett otroligt stort hjärta för att ta de här segrarna, säger Motalas tränare Håkan Rohlén.

Motala styrde matchen medan Västanfors satsade på lyror. Eftersom hemmalaget missade chans på chans såg bortalagets taktik ett tag ut att ge utdelning i poäng.

- Oförmågan att göra mål på våra chanser skapar en otrygghet. Att vi inte gör mål handlar inte bara om otur, säger Rohlén.

Uttalandet ser lite märkligt ut med tanke på att IFK faktiskt satte sju bollar i matchen. Det var bara det att de missade chanserna var så många fler.

Trots allt lyckades ändå hemmalaget ta två poäng och klättra över nedflyttningsstrecket.

- Varenda match, varenda poäng är så otroligt viktig nu, säger Rohlén.

Motala kom till spel utan veteranen Thomas Pålsson som ljumskskadades på en träning inför den Superallsvenska premiären. Möjligtvis kan han vara tillbaka till matchen mot Vänersborg nästa söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy