Comeback av Kallur - Mohamed nära OS-plats

SPORTBLADET

- Nu vill jag till OS, sa Susanna Kallur efteråt

Stockholm

Det var B-finalen alla hade väntat på.

Susanna Kallur slutade sexa i sitt comebacklopp med tiden 13,15.

- Nu vill jag till OS, sade häcktjejen efteråt.

Det var i maj som något hände under ett träningslägret i Italien. Baksidan av låret gick sönder och läkarna sade att Susanna Kallur förmodligen var borta från OS.

Men medan tvillingsystern Jenny sprungit in sig i OS-truppen med 12,88 och en fjärdeplats i Golden League har Susanna tränat och rehabiliterat sig hemma i Falun. Det har gått bättre än vad de flesta vågat hopas på. Till tisdagens DN-gala på 100 m häck var hon redo för en comeback.

I en B-final lika stark som en OS-semifinal slutade Susanna på sjätte plats bakom ukrainskan Krasovska (12,93), polskan Trywianska (12,96), nigerianskan Atede (13,04), samt jamaicanskorna Dixon (13,06) och Golding-Clarke (13,07).

- Så skönt, putsade "Sanna" efter sitt comebacklopp.

- Jag är jättenöjd med mitt lopp och kände absolut ingenting av min skada.

Ingen OS-biljett

I A-finalen var Jenny Kallur sexa på 13,04. Regerande världsmästarinnan Perdita Felicien vann på tiden 12,61. Slår man ihop de båda heaten var Susanna 14:e flicka. Men tiden 13,15 är i trakten av det som krävs för att Susanna ska få följa med systern Jenny till Aten.

Och "Sanna" vill gärna till OS.

- Jag var lite spänd i dag och vet att jag kan springa mycket bättre än så här. Det är upp till andra att bedöma om det här räcker för att åka till OS, sade "Sanna".

Beskedet från förbundskapten Ulf Karlsson och Sveriges olympiska kommitté (SOK) var att hon gjort en "lovande start", men ingen OS-biljett delades ut efter tisdagen.

Inte till Kallur och inte hellre till någon av de andra i den kvintett som jagade OS-platser i det strilande regnet på Stockholms Stadion.

Mohamed under 8.20

Den som ändå ligger närmast en plats är hinderlöparen Mustafa Mohamed som slog personligt rekord med drygt fyra sekunder. Tiden 8.19,31 gör Mohamed till den tredje svensken - efter Anders Gärderud och Dan Glans - att nå under 8.20. Hans tiondeplats räckte nästan till att beveka SOK, men han avkrävs nu ett lopp "i samma paritet" vid en gala i Belgien till veckan.

OS-jagande hopparna Staffan Strand, Linus Thörnblad och Oskar Janson svårare att hävda sig i regnet. Strand och Thörnblad stannade både på 2,24 i höjdhoppstävlingen medan Janson rev ut sig redan på 5,45. De måste upp till 2,28 och 5,70 för att få OS-platser.

Även diskustjejen Anna Söderberg kan få plats i OS-truppen. VM-åttan tävlade inte i DN-galan, men besked om hennes OS-öde lär ändå lämnas under onsdagen.

Lars Markusson/TT