”Jag har drömt mardrömmar om det”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Pistorius kan släppas om två månader – Reevas mor rasar

Reevas mor var kontinuerligt på plats under rättegången.
Reevas mor var kontinuerligt på plats under rättegången.

Oscar Pistorius kan släppas om två månader.

Något som upprör Reeva Steenkamps mor.

– Hennes liv måste väl vara värt mer än 10 månaders fängelse?

Det var i oktober som Oscar Pistorius fälldes för Culpable Homicide, något som under svensk lag närmast kan jämföras med vållande till annans död, efter dödsskjutningen av flickvännen Reeva Steenkamp.

Den sydafrikanske sprintstjärnan dömdes till fem års fängelse, med möjlighet att vara ute inom tio månader, alltså i augusti 2015.

”Inte långt nog”

Med två månader kvar till en möjlig frisläppning uttrycker Reevas mor, June Steenkamp, ilska över att sprintsjtärnan redan kan vara på väg ut efter bara tio månader i fängelset.

– Jag tycker inte att det är långt nog för någon som orsakat död. Hennes liv måste väl vara värt mer än 10 månaders fängelse? Han har tagit något så dyrbart för alla våra liv. Hennes liv är över, säger June Steenkamp till sydafrikanska Times enligt nyhetsbyrån AFP.

Reeva Steenkamp var 29 år gammal när hon sköts ihjäl av Pistorius. Strintstjärnan, 28, har avtjänat sitt fängelsestraff i ett centralt Pretoria-fängelse sedan han dömdes – och hävdar alltjämt att han trodde att Reeva var en inbrottstjuv.

”Hennes hjärna över hela badrummet”

Men han får inga sympatier från Reevas mor.

– Allt jag tänka på är henne där inne på badrummet och att hon inte kunde röra sig. Hon kunde inte komma ur vägen. Hon var fast där inne. Hon led. Hon led och smärtade. Hennes hjärna över hela badrummet… jag har drömt mardrömmar om det, säger June.

Publicerad: