Innebandy

”Jag var lite orolig – ville inte sabba nåt”

Av: 

Eric Persson

SPORTBLADET

HELSINGBORG. Drygt sju år har passerat efter det kaxiga uttalandet mot Henrik Larsson. Nu har Niklas Jihde infriat sitt löfte och agerat sargvakt.

– Jag blev lite orolig när jag såg den där svabben, säger Jihde till Sportbladet.

Niklas Jihde har stått fast vid sitt ord. Drygt sju år efter den dåvarande AIK-stjärnans uttalande om att han skulle sitta sargvakt under en av FC Helsingborgs hemmamatcher om fotbollsikonen Henrik Larsson skulle lyckas mål i SSL stegade Jihde in i Helsingborg Arena under torsdagskvällen.

Henrik Larsson lyckades nämligen göra mål i SSL under sin uppmärksammade sejour som innebandyspelare i FC Helsingborg – och nu fick Jihde sota.

”Vill inte sabba något”

Eller sota och sota. Den numera välkände tv-profilen var mest exalterad när han fick agera sargvakt under det viktiga mötet mellan FCH och Warberg.

– Det var lite spänt i början. Jag ville ju inte sabba någonting, man vill liksom inte kasta in en boll när spelet är igång, säger Jihde till Sportbladet.

– Och jag blev lite orolig när jag den där svabben. Det hade jag glömt, att man som sargvakt ska in och svabba. Magnus Svensson och de där grabbarna står inte så mycket på benen som jag gjorde.

”Min fru får tröjan”

Jihde välkomnades varmt av speakern inför matchen och fick en FCH-tröja. På den står det ”sargvakt” och nummer 17.

Henrik Larssons nummer alltså.

– Det är jättestort att få en tröja med nummer 17. Jag brukar ge bort sådana här tröjor, men min fru är ett stort fan av Henrik Larsson så hon ska få den.

Har du pratat med Henrik Larsson?

– Nej, inte personligen. Men jag har hört att han har kommenterat det och försökte komma hit.

Besviken att han inte kom hit?

– Nej, nej. Han är allsvensk fotbollstränare och har annat att göra. Jag är mest stolt att jag fick hans tröja.

”Varit helt galet”

Var du beredd på den här uppståndelsen?

– Jag visste att media gillar sånt här, men jag trodde inte att det skulle bli så här mycket. Det har varit helt galet. Det har ringt och på sociala medier har det eskalerat. Inför matchen blev jag uppringd och fick frågor om hur jag tänkte inför matchen och sen ska jag göra analys efter matchen. Jag blir säkert bedömd med betyg också, säger Jihde och fortsätter:

– Innebandyn behöver lite annorlunda grejer. Det här skulle inte hända i fotboll, att någon skulle vara bollkalle, eller att någon skulle putsa prexiglaset i hockey. Innebandyn måste sticka ut, så jag hoppas att fler tar efter det här. Det är inte så farligt, man gör inte bort sig. Men matchen är i centrum, det är inte jag. Det är inget snack om saken, säger Jihde.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy