Stjärnorna tillbaka – men Nilsson osäker

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Hellner, Halfvarsson och Nilsson till Davos

Marcus Hellner och Calle Halfvarsson är tillbaka och förstärker skidlandslaget i världscupen.

Succéåkaren Stina Nilsson är också uttagen, men det är osäkert om hon kommer till start efter sin förkylning.

– Hon är i gång och tränar, fast det finns ingen garanti, meddelar förbundskapten Rikard Grip.

Efter premiären i finska Kuusamo och helgens tävlingar i Lillehammar drar skidlandslaget söder ut, mot Schweiz och Davos.

I helgen väntar distanslopp, 15 km (F) för damer och 30 km (F), på lördag och sprint i fristil på söndag.

Efter sjukdomar är nu Calle Halfvarsson och Marcus Hellner redo för start. För Calle Halfvarssons del väntar dock bara sprint.
– Calle har fått en period av bra träning, men vi väljer ändå att matcha in honom endast på sprinten. Det är helt enkelt för tufft att starta säsongen med en tung tremil på höjd. Marcus, som hade en lättare förkylning och avstod Lillehammer, hoppas vara ”fit for fight” till lördagens tremil, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Silver-Stina kör bara sprint

De båda stjärnorna, på pappret Sveriges starkaste distansåkare, behövs för att spräcka den norska dominansen som varit enorm.

Även på damsidan har Norge inlett övertygande.

Charlotte Kalla, som gjorde en dålig stafettsträcka i söndags, laddar om och satsar både på distansloppet och sprinten. Även Jonna Sundling dubblerar.

Stina Nilsson, som gjorde succé i premiären i Kuusamo då hon blev tvåa minitouren, finns med på listan över uttagna. Silver-Stina missade tävlingarna i Lillehammer på grund av en förkylning.

Det är dock inte säkert att Stina Nilsson kommer till start i sprinten i Davos. Hon är kvar hemma i Sverige och tränar och kommer att resa ner senare i veckan.

Om det blir aktuellt med tävling kommer Stina Nilsson att bo på låg höjd, skild från landslaget och bara åka upp till Davos för att köra sprinten.

Publicerad: