Ännu en inställd speedway-match

avStefan Holm

”Nu får det räcka med regn”

Foto: Bildbyrån
Från Elitserie-matchen mellan Elit Vetlanda och Ikaros Smederna den 5 maj 2015 i Vetlanda.

Vädergudarna fortsätter att spela speedwayvännerna ett spratt.

Toppmötet mellan Piraterna och Elit Vetlanda fick ställas in på grund av regnet.

– Det är för jävla tråkigt. Nu får det räcka med regn, säger Vetlandaföraren Tomas H. Jonasson.

Elitserien i speedway inleddes förra tisdagen, men det blev inte mycket till premiäromgång.

Indianerna besegrade visserligen Dackarna på en blöt oval i Sannahed, men de två övriga matcherna, Vetlanda-Smederna och Lejonen-Rospiggarna, regnade bort.

Under kvällen var det dags igen. För tänkt speedway - och mer regn. 19.35 tvingades speakern på Motala arena meddela att matchen mellan Piraterna och Vetlanda avgörs vid ett senare tillfälle.

”Det är jättesurt”

Tomas H. Jonasson, de andra förarna och åskådarna kunde hålla sig för skratt.

– Det är jättesurt. Jag har haft ganska mycket krångel med förberedelserna till den här matchen, så det hade varit skönt att få köra och sedan kunna pusta ut. Tyvärr ingår det här i sporten, men det är synd om allt folk som kom. Det såg ut att vara ganska mycket, och så blir det regnigt och jävligt. När det började ösa ner hade de inte en chans att preparera banan, säger VM-föraren från Vetlanda.

”Det ska hända det med”

Ingen av Vetlandas två första elitseriematcher har genomförts enligt tävlingskalendern. Premiären mot Smederna avgjordes en dag senare än planerat.

– Det är lite unikt, men det ska hända det med. När det gäller matchen mot Piraterna vet jag inte vad det blir för nytt datum, men vi får fokusera om. Det finns inte så mycket annat att göra, säger Tomas H. Jonasson.

Det har regnat även i Målilla, där mötet mellan Dackarna och Rospiggarna kom i gång en dryg timme efter utsatt starttid. Då hade elva heat körts i matchen mellan Smederna och Indianerna.

ARTIKELN HANDLAR OM