Sjunde raka hemmasegern för Mif

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Vann på straffar över Linköping

MALMÖ

Malmös hemmasvit mot Linköping är intakt - men det satt långt inne.

Först efter straffar lyckades Mif vinna med 4-3 och tog därmed sjunde raka segern.

- Vet inte om vi har svårare mot Malmö än något annat lag men det är väl så att vi inte är bättre på bortaplan, säger Linköpings tränare Mats Weiderstål.

Men Linköping var nära att bryta sviten. Efter en svag förstaperiod där Malmö dominerade klart, så jobbade sig Linköping in i matchen.

Det var mycket tack vare att laget klarade fyra numerära överlägen på raken i slutet av första och början av andra.

- Andra och tredje perioden och förlängningen är jag nöjd med men det svider så klart när Malmö kvitterar, säger Weiderstål.

Malmö var nere i brygga två gånger men lyckades resa sig och kvittera. Daniel Rydmark gjorde båda målen på fräsande slagskott.

Viktiga poäng

- Det var frustrerande när dom tog ledningen med 3-2 men vi har bra moral i laget. Och det här var otroligt viktiga poäng för oss, säger Rydmark.

Årets upplaga av Malmö är en av de mera anonyma och det är hårt arbete som gäller för laget.

Det har gett utdelning på hemmaplan - laget har tagit alla sina elva poäng på hemmaplan.

Och för andra gången i rad vände man ett hotande underläge till seger i straffavgörande.

- Jag är djupt imponerad. Det är bragdstämpel över den här segern med tanke på de förutsättningar vi hade, säger Malmös tränare Per Bäckman.

Sargat lag

Malmö är ett sargat lag: Roger Öhman, Toivo Suursoo, Marcus Magnertoft och Tomas Sjögren var borta på grund av skador och efter drygt 14 minuter av första perioden tvingades backen Peter Andersson bryta på grund av en magmuskelskada.

Detta gjorde att Malmös tre ungdomar - Frans Nielsen, Andreas Valdix och Johan Björk - fick mycket speltid och skötte sig bra.

Men det var trots allt veteranerna Rydmark, Juha Riihijärvi och Petri Liimatainen som drog det stora lasset.

Riihijärvi och Rydmark spelade nästan varannat byte. Malmös trupp saknar bredd, laget sliter hårt på nyckelspelarna och det är kanske därför laget inte orkar på bortaplan.

TT

Publicerad: