Kan fortsätta tunga uppdraget

Hoppar av SvFF men kan sitta kvar i Uefa

Foto: BILDBYRÅN
Karlsson har också uppdrag internationellt.

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

Bo Karlsson lämnar Svenska fotbollförbundet efter tidigare domarkollegan Karin Thorbjörns utpekande.

Men 68-åringen kan fortsätta uppdraget som ledamot i Europeiska fotbollsförbundet Uefa.

– Det är en annan fråga och en annan organisation som måste utvärdera det, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson som även sitter med i Uefas exekutivkommitté.

Bo Karlsson väljer själv att hoppa av uppdraget som ordförande för domarkommittén i Svenska fotbollförbundet. Anledningen är före detta domarkollegan Karin Thorbjörn vittnesmål om händelserna vid en allsvensk upptaktsträff för 21 år sedan.

”Fick hålla honom borta”

”Ett exempel från min aktiva tid är när jag vid 20 års ålder, som mycket lovande ung kvinnlig domare (fanns inte så många sådana vid det tillfället) fick skamliga förslag, alldeles för långa och många kramar, klappar på stjärten och ett flåsande ”jag tror jag är kär i dig” av landets då ansvariga domarbas. Som dessutom med en blinkning sa att det nog skulle kunna gå bra för mig i domarkarriären. Hans elitdomare på herrsidan fick vid detta tillfälle ”hålla honom borta” från mig, vilket hedrar dem. Han var 30 år äldre än mig och hade väldigt mycket makt inom något som betydde så mycket för mig”, skriver Thorbjörn i ett Facebook-meddelande.

”Är förknippat med svensk fotboll”

Men trots att Karlsson nu väljer att lämna SvFF så kan han ändå behålla ett annat tungt uppdrag inom fotbollsvärlden. Karlsson är även delegat för Uefa där han bland annat arbetar som domarobservatör.

68-åringen översåg bland annat Real Madrid-Apoel i Champions League den 13 september och Europa League-matchen mellan Braga och Ludogorets den 19 oktober.

Foto: TT
Karlsson hade uppdrag på Reals CL-match i september.

– Det är en annan fråga och en annan organisation som måste utvärdera det. Det här är först och främst förknippat till svensk fotboll och förtroendeuppdraget här, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, som även sitter med i Uefas exekutivkommitté, till Sportbladet.

Bo Karlsson vill inte kommentera sin eventuella framtid i Uefa.

”Hänvisar till Karl-Erik!” skriver Karlsson i ett sms till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM