Pixbo klara för semifinal mot Iksu: ”Revanschsugna”

avErik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Pixbo vann den fjärde matchen mot Rönnby och är klara för SM-semifinal.

Västgötarna vann med 3–2 på bortaplan och ställs nu mot Iksu.

– Hela laget vill ta revansch och slå ut Iksu, säger matchvinnaren Josefine Wålinder till Sportbladet.

Pixbo Wallenstams är klara för semifinal i damernas SSL. Efter att ha förlorat hemma mot Rönnby i måndags med 2–3 vände tabelltrean på siffrorna på torsdagskvällen.

Stor matchhjälte blev Josefine Wålinder som gjorde det avgörande 3–2-målet i den sista perioden.

– Det var en riktigt jämn match. De gjorde det bra och vi gjorde det bra stundtals, men vi lyckades dra det längsta strået. Det hade kunnat slutat hur som helst, säger Wålinder.

”Stressade upp oss”

Det var också bortalaget som inledde starkast. Redan efter en knapp minut hade Stephanie Boberg gjort 1–0. I den andra perioden spelade Rönnby upp sig och inför sista perioden var ställningen 2–2.

– Vi stressade upp oss och var inte helt hundra i närkamperna, de gjorde det bättre än oss. Så i pausen sade vi att vi skulle hitta tillbaka till lugnet och göra det vi är bra på.

Tio minuter in i den avslutande akten kom match avgörandet. Isabell Krantz sköt och Josefine Wålinder slog in returen.

– Inför matchen pratade vi om att vi skulle täcka framför mål och hugga på returer. Vårt hjärta, sammanhållning och vilja att vinna avgjorde den här matchen till slut.

Iksu nästa hinder

I och med segern väntar nu Iksu i semifinal, samma lag man förra året åkte ut mot i just semifinal.

– Det kommer bli några spännande och jämna matcher. Antagligen kommer det bli lite hetsigt också. Förra året lyckades de vinna med 3–1 i matcher. Då var vi inte där till 100 procent från start, det har vi lärt oss nu. Vi är väldigt revanschsugna, säger Wålinder.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM