Vann omtalade comebackfajten efter 140 sekunder

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Floyd Mayweather Jr., 41, vann uppvisningsmatchen mot japanen Tenshin Nasukawa.

Fajten var över på 140 sekunder.

– Jag är fortfarande obesegrad, säger amerikanen efter den tillfälliga comebacken.

Det var länge oklart om fajten ens skulle bli av.

I början av november offentliggjordes det att mästarboxaren Floyd Mayweather Jr. återigen skulle göra en tillfällig comeback i ringen – han besegrade Conor McGregor i en uppmärksammad storfajt 2017.

Motståndaren skulle bli den 20-årige, japanske kickboxaren Tenshin Nasukawa.

Uppgifterna om den påstådda uppvisningsmatchen i Tokyo dementerades senare av Mayweather själv.

Jag vill att det ska vara klart att jag, Floyd Mayweather, aldrig kom överens om en officiell kamp med Tenshin Nasukawa”, skrev han på Instagram.

Grät efter förlusten

Men trots olika besked kom de båda idrottsmännen till skott i alla fall, dock flera timmar senare än planerat. Under nyårsaftonen möttes Mayweather och Nasukawa i en boxningsmatch (värd drygt 80 miljoner kronor) på tre ronder á tre minuter.

Fajten höll bara på i 140 sekunder – sedan hade Mayweather knockat Nasukawa för tredje gången. Japanen grät när hans team kastade in handduken.

– Det handlade bara om ren underhållning – vi hade väldigt kul. De ville få till den här matchen i Japan, så jag svarade: ”varför inte?”, säger amerikanen enligt BBC.

”Är en sann mästare”

Enligt den brittiska tidningen ska japanen ha blivit tillsagt att han skulle vara tvungen att betala böter på närmare 40 miljoner kronor om han riktade en spark mot Mayweather.

Någonting han lyckades undvika.

– Jag är fortfarande obesegrad; Tenshin är fortfarande obesegrad. Han är en sann mästare och en väldig fajter, säger Mayweather.

Foto: TT
Publicerad: