Norska stjärnan missar VM för operation: ”Glad och lättad...”

avPetra Thorén

Han har vunnit två VM-guld i stafett för Norge.

Men Niklas Dyrhaug ser ut att missa vinterns mästerskap - skidstjärnan ska opereras för sin mystiska ljumsksmärta.

– Jag är glad och lättad över att ha hittat orsaken till det som plågat mig i flera år, säger 31-åringen i ett pressmeddelande.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Niklas Dyrhaug, som varit på pallen mer en en handfull gånger under sin karriär i världscupen, har inte tävlat i vinter.

Men smärtorna och problemen som tvingat honom att avstå tävlingarna är inte nya. Ljumskförsvagningen kommer från skidåkarens tid som fotbollsspelare i unga år.

Orsaken till smärtan har Niklas Dyrhaug dock inte varit medveten om förrän nu. Efter en läkarundersökning nyligen fick 31-åringen diagnosen Gilmores Groin, en skada som är vanlig bland fotbollsspelare och som bland andra Zlatan Ibrahimovic opererats för.

Niklas Dyrhaug kommer med all sannolikhet att missa VM i Seefeld i slutet av februari, men är ändå lättad över att veta orsaken till de mystiska smärtorna.

– Äntligen ser det ut som att vi har hittat svaret på ljumskplågorna som i perioder begränsat mig i förhållande till träning och tävling. Jag håller tummarna för att smärtorna nu blir historia och att jag kan träna och tävla för fullt, säger han i pressmeddelandet från Norges skidförbund.

Enligt prognosen kommer han att vara tillbaka i träning i slutet av januari.

– Jag tog det slutliga beslutet om operation igår efter en lång period av smärta under träning. Nu hoppas jag på att få en operation snabbt så jag kan vara tillbaka i träning i slutet av januari. Om allt går enligt plan kan jag vara tillbaka och köra bra skidlopp i februari-mars och förbereda mig optimalt inför nästa säsong, säger han.

Världscupen har just nu uppehåll, men startar om vid årsskiftet med Tour de Ski.

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

ARTIKELN HANDLAR OM