Längdskidor

Kalla besegrades i spurtuppgörelse

avSimon Norberg

I går fick Charlotte Kalla se sig besegrad av Therese Johaug.

I dag var sprintdrottningen Maiken Caspersen Falla starkast över 10 kilometer.

Rullskidsloppet i Sandnes föregicks av en minnesstund för omkomna Vibeke Skofterud.

I går krossade Therese Johaug allt motstånd på rullskidsloppet Lysebotn Op. Norskan var närmare två minuter före tvåan Charlotte Kalla i mål.

Under fredagen var det dags för masstart över 10 kilometer genom Sandnes centrum. Men Johaug fanns inte med, då norskan har lämnat tävlingarna.

1 av 4 | Foto: Carina Johansen / TT NYHETSBYRÅN

Falla vann

Startlistan var likväl full av profiler. Ingvild Flugstad Östberg, Maiken Caspersen Falla, Ragnhild Haga, Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter och Ebba Andersson var några av dessa.

Kalla var den svenska som drog längsta strået, men hon fick ändå se sig nedspurtad av fjolårets sprintcup-vinnare Maiken Caspersen Falla som vann före Mari Eide.

Charlotte Kalla var trea i mål, Ingemarsdotter 14:e och Andersson 21:a.

Loppet föregicks av en minnesstund där norska skidförbundet och arrangören hade gått samman för att hålla en tyst minut för att hedra Vibeke Skofterud som omkom i en vattenskoterolycka i söndags.

– Vi i damlaget har gått igenom mycket det senasste åren. Detta är något av de värsta vi upplevt tillsammans. Det är smärtsamt. Vi ska jobba oss igenom det, säger Ragnhild Haga till VG.

– Det var väldigt fint. Vi har läst mycket i media, men det är när man fysiskt som det betyder något. Det är då man får perspektiv på hur mycket Skofterud betytt, säger Charlotte Kalla till Aftenposten.

ARTIKELN HANDLAR OM