Alexander Gustafsson klar för ny UFC-gala i Globen

UFC vill upprepa succén från 2012

Världens största MMA-organisation UFC är på väg tillbaka till Sverige och Stockholm – med svenske stjärnan Alexander Gustafsson i huvudmatchen.

Igår kunde Sportbladet berätta att den ska hållas den 6 April, vilket bekräftats i dag.

Alexander Gustafsson.
Alexander Gustafsson.

När UFC för första gången höll en gala i Sverige förra året blev det en rejäl publiksuccé. Biljetterna till Globen såldes slut rekordsnabbt och Alexander Gustafsson, som var huvudmatch även den gången, gick från lovande till stjärna över en natt. UFC:s VD Dana White öppnade redan då för att UFC skulle komma tillbaka till Sverige redan under 2013 med sedan dess har det varit locket på. Men nu ska succén alltså upprepas i april.

Har blivit affischnamn

Sedan segern i Globen har Alexander blivit ett av UFC:s affischnamn och efter segern mot tidigare titelhållaren Mauricio "Shogun" Rua i december så nämns han som en av de hetaste utmanarna till den regerande mästaren Jon Jones. Jones är dock redan bokad för match i vår så någon titelmatch inför hemmapubliken kan "the Mauler" inte räkna med. I stället blir det Strikeforce-mästaren från Holland, Gegard Mousasi, som möter svensken.

Fler kan få chansen

När UFC förra året tog steget att hålla en gala i Sverige passade man också på att kontraktera flera svenska MMA-talanger. I kombination med Alexander Gustafsson framgångar har Sverige vuxit till ett av Europas främsta MMA-nationer. När nu UFC återigen slår upp portarna på svensk mark väntas ytterligare svenskar få chansen i världens största MMA-organisation.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.