Södertälje Kings är redo för guldfesten

SPORTBLADET

Pikar Sundsvall: ”De är tröttare än oss”

I kväll kan Södertälje få fira SM-guld.

Och Kings-spelarna är segervissa.

– Sundsvall är mycket tröttare än vad vi är, säger Dino Pita.

– Man blir inte trött i en final, kontrar Hlynur Baeringsson.

Södertälje har kopplat ett jättegrepp om finalserien och kan vinna SM-guld i kväll i Sundsvall. Kingsstjärnan Dino Pita saknades i tisdags på grund av sjukdom, men spelade segermatchen i torsdags – trots att han inte var helt frisk.

– Det var precis på gränsen och läkarna avrådde mig nästan att spela. Jag hade inte ätit på 2,5 dygn, men jag gjorde det jag kunde och spelade mest försvar. Nu känns det mycket bättre, säger han.

Kings har inte förlorat med Pita i laget och guarden tror inte att det kommer att hända nu heller.

”Vi är piggare”

– Vi har skaffat oss ett väldigt, väldigt bra läge. Man ska inte kolla för mycket på trender, men om inte annat är jag mycket piggare än dem. Jag har ju fått vila i fyra dagar. Hela laget känner sig pigga.

Vad beror det på?

– De har gått runt på fem spelare som spelat många minuter. Det märks. Öqvist sa senast att luften gick ur dem och det ligger mycket i det. De blir tröttare och tröttare i sista perioden.

Dragons försvarsgigant Hlynur Baeringsson håller dock inte med.

– Båda lagen är trötta. Det kommer att bli tufft, men om man blir trött så glömmer man bort det när man spelar en final, säger han.

Svårslagna hemma

Baeringsson sa efter den tredje finalen att han hade en känsla av att Sundsvall tar hem det här – och den har inte ändrats trots underläget.

– Vi har bara förlorat en match på hemmaplan och vinner vi i morgon är pressen på Södertälje. Vi ger aldrig upp, säger islänningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket