Myhrer ledde – med bara tre åkare kvar

Av: Malin Wahlberg, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Fick se medaljdrömmen krossas när Österrike jublade

1 av 6 | Foto: BILDBYRÅN

SCHLADMING/STOCKHOLM. När tre åkare återstod ledde André Myhrer slalom-VM i Schladming.

Sedan petades 30-åringen ner åkare för åkare till en snöplig fjärdeplats.

– Man hoppas att de ska köra ut, det får man erkänna, säger Myhrer till Sportbladet.

Det var en besviken André Myhrer på en sjundeplats efter första slalom-åket i VM.

– Jag hade hoppats på mer än det här, sa Myhrer.

Knöt näven mot kameran

I andra var det en annan André Myhrer som kom ut. Svensken bemästrade backen många av de andra toppåkarna från första åket fick problem med och tog över ledningen i mål med sju hundradelar före Ivica Kostelic. Sedan försvann åkare för åkare.

När bara tre åkare återstod vid start stod Myhrer fortfarande kvar som ledare och knöt näven mot kameran. Men det var inte vilka åkare som helst som fanns kvar längst upp i backen.

Mario Matt (Österrike) Felix Neureuther (Tyskland) och Marcel Hirscher (Österrike). Tre giganter som inte gjorde någon besviken – utom de med förhoppningar om en svensk medalj.

Samtliga tre behöll sina platser och petade ner Myhrer till en fjärdeplats. Till stort jubel för hemmapubliken som fick sitt första guld i mästerskapet genom Hirscher och dessutom ett brons genom Matt.

”Absolut värsta placeringen”

– Man hoppas att de ska köra ut, det får man erkänna. Men de är ganska ståsäkra killar, säger Myhrer till Sportbladet.

– Fyra är absolut den värsta placeringen. Det hade väl varit ännu värre om det bara var några hundradelar. Men det är inte roligt. Jag är här för medaljerna och det är svårt att glädjas över en fjärdeplats. Nu när det handlar om medaljer är det inte så mycket värt.

Jens Byggmark sluta åtta, Mattias Hargin nia samtidigt som Markus Larsson gränslade i andra åket.

– Vi är ändå med uppe där, Myhrer är ganska nära men det är tufft att ta det där jävla medaljerna. Jag tycker ändå att vi är med och fajtas. Men vi andra gav bort det lite för mycket i första, det har man inte råd med. Jag tycker att jag gjorde så gott jag kunde, jag är inte så mycket bättre, säger Hargin.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN