Fick handen avslagen

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”En liten feg junior med galler”

Joakim Svensk och Jesper Eriksson.
Foto: PIC-AGENCY, BILDBYRÅN
Joakim Svensk och Jesper Eriksson.

Efter en hörnretur studsade bollen ut till sarghörnet. Hammarbys Jesper Eriksson åkte ut för att hämta bollen – då small det.

Edsbyns Joakim Svensk slog sönder Erikssons hand.

– Jag är så jäkla knäckt och förbannad. Men det är inte så konstigt att jag är det när en jävla junior med galler slog sönder min hand, säger Eriksson till Sportbladet.

Händelsen inträffade i andra kvartsfinalen mellan Edsbyn och Hammarby. Efter en hörnretur hamnade bollen vid sarghörnet.

Bajens Jesper Eriksson åkte ut för att hämta upp bollen. Då kände han ett stenhårt slag över handen från Edsbyns Joakim Svensk, 19.

– Jag har egentligen ingen lust att prata om det här, jag är så jäkla knäckt och förbannad. Men det är inte så konstigt att jag är det när en jävla junior med galler slog sönder min hand, säger Jesper Eriksson till Sportbladet.

– Han kommer bakifrån och slår med full sving över handen. Det kändes som en kniv i handen och jag fick panik som man får när det gör väldigt ont.

Hammarbyspelaren tog sig för handen och tittade på Svensk och frågade vad han höll på med.

– Han sa håll käften och kallade mig för könsord. Sedan åkte han bara därifrån, säger landslagsspelaren.

Varför tror du att han slog till dig?

– Han är väl en för dum bybo, för dum för att tänka rätt. Han har väl bott i Edsbyn hela sitt liv. Det är jävligt fegt i alla fall, att inte kunna gå in i en närkamp utan att slå av en hand.

”Blivit en och annan tår”

Slaget knäckte 27-åringen som tvingades att åka och sätta sig på bänken. Bajenspelaren försökte sedan spela vidare men märkte snabbt att det inte gick.

– Jag satt där hela matchen och försökte ta bedövning, men matchdomaren hade inte med sig någon lokalbedövning. Det är ju så med bandy.

– Men det gör inte så överdrivet ont, det är värre psykiskt. Det har ju blivit en och annan tår i dag, och det var inte igår som jag grät.

Blir borta minst en månad

Eriksson gipsade handen under dagen och den första prognosen säger minst en månad.

– Läkarna sa något om fyra veckor, jag vet inte. Jag åkte hem efter det, det är tråkigt för lagkamraterna att se mig ledsen. Det är ju slutspelet man tränar för och nu är det över för mig.

Matchen slutade 5-4 till Edsbyn, som därmed kvitterade till 1-1 i kvartsfinalserien.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN