Rossi: ”Aldrig sagt att jag ska sluta”

SPORTBLADET

Valentino Rossi talar ut efter vännens dödskrasch

Marco Simoncellis kropp har kommit hem.

Tillsammans med Valentino Rossi. Storstjärnan har inte vikt från hans sida.

– Sic var som en lillebror för mig, säger Valentino Rossi.

Den italienska storstjärnan var inblandad i kraschen där motoGP-föraren Marco Simoncelli miste livet. Italienaren som tappade kontrollen över sin motorcykel blev påkörd av Colin Edwards och Valentino Rossi när han for över banan. Han tappade hjälmen och fick så svåra skador på huvud, nacke och bröst att han avled.

– Sic var som en lillebror för mig, så stark på banan och så underbar vid sidan. Jag kommer att sakna honom väldigt mycket, twittrade Valentino Rossi innan han lämnade Malaysia.

Han var god vän med Marco Simoncelli och han har inte vikt från hans sida. I förmiddags anlände flygplanet med Marco Simoncellis kropp, hans pappa Paolo, hans fästmö Kate och Valentino Rossi till Rom.  De togs emot av flera sörjande människor, däribland Giovanni Petrucci, president i Italiens olympiska kommitté.

”Aldrig sagt att jag ska sluta”

– Marco var en stjärna och jag kommer aldrig att glömma honom, säger Valetnino Rossi till. Han hade på sig svarta kläder och en svart hatt när han svarade på medias frågor.

– Det finns många minnen att hålla kvar vid. Vi tillbringade varje dag tillsammans, vi tränade tillsammans och racing var vår passion. Vi var och är medvetna om att detta är någonting som kan inträffa.

Valentino Rossi har haft problem sedan han bytte till Ducati inför den här säsongen. Han  har kraschat betydligt mer än tidigare och efter olyckan i söndags var det många som trodde att han nu skulle lägga av.

– Det har jag aldrig sagt, Det var troligen någon som hittade på det för att sälja fler tidningar.

Kroppen ska visas upp

Marco Simoncellis kropp förs nu till hans hemstad Coriano, där får allmänheten chansen att ta ett sista farväl av kroppen under onsdagen och på torsdagen är det begravning. Marco Simoncelli blev 24 år. Han vann en VM-titel i 250 cc och han med att köra två säsonger i MotoGP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport