Hamilton förbannad på Felipe Massa

SPORTBLADET

Drabbade samman igen: ”Lämnade ingen plats”

Felipe Massa och Lewis Hamilton drabbade samman.

Igen.

Den här gången var det Ferrariföraren som straffades.

– Han lämnade ingen plats åt mig, säger Hamilton.

För tredje gången den här säsongen så drabbade Lewis Hamilton, McLaren och Felipe Massa, Ferrari samman på banan. Den här gången var det Felipe Massa som bestraffades och han tvingades köra igenom depån en extra gång. Han bröt senare loppet med skador på bilen, men det var ett körfel och hade ingenting med Hamilton att göra.

– Det finns inte så mycket jag kan säga om detta. Den här dagen är en väldigt, väldigt stor besvikelse och jag är väldigt ledsen för stallets skull, säger Hamilton till internationell media. Han var sjua i mål.

– Vi hade en tyst minut inför loppet och jag och Felipe stod intill varandra. Det är väldigt, väldigt länge sedan han pratade med mig och jag tog ett steg för att mötas. Jag la armen om honom och önskade honom all lycka under tävlingen, säger Hamilton.

– Under loppet så försökte jag sedan att köra om honom, jag försökte att komma runt, men det gick inte för det verkade inte som om han lämnade någon plats åt mig och vi kolliderade.

”Inget emot honom”

Felipe Massa som tidigare varit mycket hård i sitt ordval när det gäller hans kommentarer kring Lewis Hamilton var mer balanserad den här gången, men han höll absolut inte med världsmästaren från 2008.

– Jag har absolut ingenting emot honom, ingenting. Om jag hade stått bredvid honom nu så hade jag sagt samma sak, säger Felipe Massa till The F1Times.

– Jag förstår inte varför jag fick ett straff.

VM-tvåan från 2008 fortsätter:

– Jag visste att han var vid sidan av mig, men sedan så bromsade jag och det som är viktigt är att han var inte vid sidan av mig. Jag bromsade senare än vad han gjorde. Ska jag bara backa och släppa förbi honom? Han var på den smutsiga sidan, jag svängde. Han körde in i bakdelen på min bil. Hade vi legat hjul mot hjul så hade jag inte svängt.

”Gjorde inget fel”

Ferrariföraren anser att han absolut inte gjort någonting fel när han och att han inte har något emot Lewis Hamilton.

– Kanske är det något annat för honom. Vid samtliga tillfällen så är det han som varit i min bil, så jag gjorde ingenting fel.

Nästa deltävling avgörs i Abu Dhabi om två veckor. Det är årets näst sista lopp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1