Söderling kan missa Stockholm Open

SPORTBLADET

”Jag måste tänka på mig själv och bli frisk”

Foto: Söderling riskerar att missa Stockholm Open.

Först drabbad av en handledsskada. Sedan däckad av körtelfeber.

Robin Söderling har haft en tung sommar och nu är deltagandet i Stockholm Open osäkert.

– Jag måste tänka på mig själv och bli frisk först, säger han i SVT.

Det blev en titel på Båstads klassiska grusbanor i mitten av juli.

Men sedan har problemen duggat tätt.

En handledsskada följd av körtelfeber har gjort att han missat flera turneringar, som till exempel US Open i Flushing Meadows.

Knappt tränat

Och det är ingen lek att bli av med en sjukdom som körtelfeber.

– Det började med ont i halsen, feber och jag var sängliggande några veckor. Sedan har det varit okej, men när man ska träna så har det inte funnits ork. Det var en månad som jag i princip inte tränade alls, säger Söderling i Sportspegeln.

– Jag mår bättre nu och det är på rätt väg, men det har inte alls varit roligt. Och ovissheten är jobbig. Vissa dagar känner jag mig bra, nästa dag har man ingen energi alls.

”Går det inte så går det inte”

Stockholm Open börjar nästa helg, en tävling som Söderling trots två finaler aldrig har vunnit, men frågan är om han har möjlighet att kliva ut på banorna i kungliga tennishallen.

– Jag vet faktiskt inte. Det vore fantastiskt roligt att spela i Stockholm, men jag måste gå på känslan och jag vet säkert inte förrän dagen innan match. Förhoppningen är att spela, men jag vet inte, säger Söderling och fortsätter:

– Jag måste tänka på mig själv och bli frisk först. Tankarna finns alltid där att man vill ställa upp i Stockholm, men går det inte så går det inte.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis