”Hamilton slår inte på hjärnan ibland”

SPORTBLADET

Sågas av Nigel Mansell

Lewis Hamilton får kritik igen.

Av en ikon.

– Ibland slår han inte på hjärnan, säger Nigel Mansell.

Den före detta F1-mästaren är en ikon i Storbritannien, men han är nu mycket kritisk till Lewis Hamilton. McLaren-föraren hade en sammanstötning med Felipe Massa, Ferrari, i Singapore och den orsakade en stor debatt veckan efter tävlingen.

I går, i Japan, var de båda förarna återigen inblandade i en närkamp.

– Jag vet inte vad som hände med Felipe, backspelarna vibrerade för jag höll så hög fart och jag kunde inte se honom. Jag vill be om ursäkt för att våra bilar slog i varandra, men som tur var så var det inga skador. Det var inte meningen att störa Felipe på något sätt, jag vill honom inget illa och har stor respekt för honom. Han är en fantastisk förare och han var otroligt snabb i dag, sa Lewis Hamilton till internationella medier efter loppet i går.

”Bitter smak i munnen”

Felipe Massa såg det på ett annat sätt:

– Återigen så har jag en bitter smak i munnen efter loppet, sa Felipe Massa.

– Kontakten med Mr Hamilton? Min bil tog absolut skada av det, det såg jag när jag tittade på den efter loppet. Jag såg att det saknades en bit av framvingen och underredet var inte helt okej på vänster sida. Jag kunde också känna det när bilen rörde sig. Jag tycke ratt bilderna talar för sig själva. Han hade problem med däcken, jag var nästan jämsides med honom och helt utan anledning så flyttade han på sig och körde in i mig. Ni får bedöma själva, det finns ingen anledning för mig att säga något mer om det.

”Måste arbeta med inställningen”

Lewis Hamilton har varit inblandad i ett antal incidenter i år och han har fått mycket kritik. Det får han nu också av mästaren från 1992, Nigel Mansell.

– Han har ett problem med sin inställning, han måste arbeta med den. Du måste ta hand om din bil bättre än vad Lewis har gjort vid flera tillfällen i år. Han har varit inblandad i olyckor vid allt för många tillfällen, säger den brittiska legendaren till Mail on Sunday.

– Ibland så måste man kliva ut ur sin egen skugga och ställa sig frågan: ”Kan jag inte bättre än så?” Han behöver någon som han litar på och som kan säga till honom hur det ser ut och hur han borde förhålla sig. Ibland är det nämligen så att Lewis inte slår på hjärnan innan han pratar, säger Mansell som också anser att Lewis Hamilton tar fel beslut lite för ofta.

Domarna tittade på situationen mellan Lewis Hamilton och Felipe Massa i Japan, men valde att inte bestraffa någon av förarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1