Klassiskt rally tillbaka

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Annas Motorlista vecka 27

Foto: AP

1) Sebastian Vettel

Han leder VM med 77 poäng inför hemmaloppet på Silverstone. Även om teamet kör under österrikisk flagga så ligger fabriken i England och helgens lopp är viktigt. Frågan är hur mycket de nya reglerna påverkar årets dominant.

2) Monte Carlo

Det klassiska rallyt är tillbaka i VM 2012, sedan 2009 är det IRC som gästat Monaco. Nästa år blir rallyt ungefär 100 km längre än under IRC tiden och det är det längsta rallyt i landet sedan 1995. Rallyt kommer inte att avslutas vid midnatt mellan lördag och söndag som det gjorts i IRC utan det blir en sträcka på söndagen också.

3) Daniel Ricciardo

Han anses vara en av F1-sportens största talanger, hans testtider har varit iögonfallande och nu får han chansen att mäta sig med de bästa. Australiern som sponsras av Red Bull kör för HRT från och med tävlingen på Silverstone.

4) Frank Williams

Får se sitt Williams F1 köra med motorer i från Renault igen. Från om med 2012 är kombinationen Williams-Renault och samarbetet som hittills gett nio VM-guld tillbaka. Kontraktet gäller över två säsonger.

5) Timmy Hansen

Han vann det andra loppet i Formel Renault Eurocup förra helgen och är femma i serien inför sommaruppehållet. Det var hans första seger den här säsongen.

6) Sebastien Loeb

Han har antytt att hans tid hos Citroën snart är över. Nu ryktas det om att hans framtid finns hos Volkswagen som ska satsa på WRC.

7) Marcus Ericsson

Kör för iSport på hemmabanan Silverstone i  helgen. Sveriges GP2-förare har inte övertygat den här säsongen och nu behövs det en rejäl uppryckning. Svensken är 14:e man i serien, 19 poäng bakom teamkollegan Sam Bird som är fyra.

8) Loris Capirossi

MotoGP-förare kraschade svårt under kvalet till tävlingen på Assen och har missat två lopp, nu väntas han göra comeback till tävlingen i Tyskland nästa helg.

9) Lucas di Grassi

Den 26-åriga brasilianaren är nu klar som Pirellis testförare. Han körde för Virgin i fjol och ska nu utveckla däcken till F1-säsongen 2012.

10) Mattias Ekström

Nästa vecka  flyttar DTM in på olympiastadion i München och nästa år planerar serien att köra i både USA och Kina.

Motorstopp

Bernie Ecclestone

F1-gurun misstänks för mutbrott och om ärendet går till domstol riskerar han böter på ungefär 318  miljoner kronor. Han misstänks för att ha mutat den före detta bankiren Gerhard Gribkowsky med den summan när han sålde F1 till CVC Capital Partners. Gribkowsky är fängslad för korruption, skattebrott och bedrägeri.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM