Vettel dominerar på F1-träningarna

SPORTBLADET

Snabbast på båda träningarna

Foto: Vettel var snabbast på båda träningarna på fredagen.

Sebastian Vettel fortsätter att dominera.

Han är dagens snabbaste man.

– Det fungerade bra, men det finns mer att hämta i bilen, säger världsmästaren.

Tysken som vann fjolårets sista två lopp vann även de inledande två loppen den här säsongen. I Kina har han chansen att ta sin femte seger i rad och på träningarna dominerade han.

På den första träningen körde han det snabbaste varvet på 1.38,739, vilket var sex tiondelar före stallkollegan Mark Webber och över två sekunder före de båda bilarna från McLaren.

På den andra träningen var han en sekund snabbare, 1.37,688 och var då något snabbare än de båda McLarenbilarna (Lewis Hamilton +0,166 och Jenson Button +0,247).

– Jag tror inte att vi kommer att vara lika överlägsna som i premiären, det var en bra fredag för oss, jag trivdes i bilen direkt, säger Sebastian Vettel till tyska massmedier.

– Vad de andra har gjort intresserar mig inte så mycket. I kväll när vi tittar på deras siffror, hur många varv de kört och hur mycket bensin de hade ombord så är det intressantare. Nu är det viktigaste att vi ser vad vi har gjort och vad vi kan förbättra, vi hade inga som helst problem och det fungerade bra.

Bilen uppdateras under helgen

Under tävlingen senast hade han problem, med KERS och teamet bad honom att inte använda de extra hästkrafterna när han var i ledningen av loppet.

– Vi hade inga som helst problem med KERS i dag, säger Vettel.

– Fredagen är till för att man ska testa grejer, i dag fungerade det bra och det känns bra. Ändå tror jag att det finns utrymme för förbättringar. Vi får se vad som händer i natt.

Red Bull kommer också med en uppdatering till Kina.

– Vi har klara förbättringar på bilen, säger motorsportkonsulent Helmut Marko till AS:

– Jag kan inte säga exakt vad det är, men det är ett mycket viktigt steg framåt. Att stå stilla inom F1 betyder alltid att man tar ett steg tillbaka.

Båda förarna kommer att få de nya delarna på sina bilar redan till kvalet i morgon bitti kl 08.00.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1