Blir det sista besöket i Sverige, Loeb?

SPORTBLADET

Anna Anderssons motorlista 5/2

Foto: Sébastien Loebs kontrakt går ut.

POLE POSITION

1) Sebastian Loeb

WRC-mästaren satsar på att ta sin andra seger i Svenska Rallyt som startar nästa vecka. Men detta kan också vara hans sista rally i de värmländska skogarna. Kontraktet går ut efter säsongen och han vill ha mer tid för familjen. Så ta chansen - det kan vara sista gången kungen av rally kör i Sverige.

2) Robert Kubica

Renault föraren överraskade med veckans snabbaste tid i samband med de inledande F1-testerna i Valencia. Han var snabbast den tredje dagen, tidigare i veckan var Sebastian Vettel, Red Bull snabbast en dag och Fernando Alonso, Ferrari en annan.

3) Lewis Hamilton

I går presenterades den nya bilen i Berlin så till nästa F1-test kör även Hamilton och Jenson Button årets bil. Men även om den nya bilen har visats så har inte alt visats, McLaren håller vissa spännande detaljer hemliga och räknar med en uppdatering redan till premiären i Bahrain.

4) Marcus Ericsson

Har gjort sina första GP2-tester med iSport i veckan och även om det inte har varit någon toppnotering så har han inte varit utanför topp tio vid något pass. I morgon fortsätter testerna och till helgen är det premiär i GP2 Asia,

5) Kimi Räikkönen

Satsar på Motocross, hans team ICE1 ska köra VM och endurostjärnan Kari Tianen blir teamchef, Toni Eriksson skaköra MX1 och Ludde Söderberg i MX2.

6) Jean Todt

FIAs president lovar nu att det ska bli fler F1-tester för talanger. Testförbundet har slagit hårt mot unga killar på väg mot F1 och Todt anser att det testas för lite i dag och att det är för svårt för unga förare att ta sig in.

7) Michele Mouton

Tidernas mest framgångsrika kvinnliga rallyförare ska bli manager åt WRC. Hon ska arbeta med PR, säkerhet, regler och datum. Tillsammans med sin man Fredrik Johnson ligger hon också bakom Race of Champions.

8) Sebastien Bourdais

Den fyrfaldige Champcarmästaren kan vara på väg tillbaka till USA efter sin misslyckade karriär inom F1 och en tid med bland annat Le Mans och V8 Supercar. Han har testat för Dale Coyne Racing och det pratas om att han ska köra de IRL-lopp som inte körs på ovalbanor.

9) Pedro de la Rosa

Han fortsätter som testförare hos däckföretaget Pirelli.

10) Bruno Senna

Trodde att F1-chansen var över, men inte . Han är tredjeförare hos Renault och ska arbeta med att utveckla nya sportbilar

MOTORSTOPP

Valentino Rossi har fortfarande väldigt ont i sin axel efter operationen och han hade det väldigt tungt under MotoGP:s första tester. Han avslutade som tionde man och säger själv:

– Jag behöver tid, fram till maj i alla fall.

ARTIKELN HANDLAR OM