Motorsport

Västervik krossade Piraterna

SPORTBLADET

Zabik körde med bruten högerfot

Speedwayföraren Karol Zabik skadades svårt när han kraschade mot sargen.

Tjugo minuter senare körde han igen – med bruten högerfot.

– Han var helt svimfärdig och fick lyftas av cykeln, berättar Patrik Olsson, Västerviks lagledare.

Redan i det andra heatet i matchen mellan Piraterna och Västervik höll sig olyckan framme på Dunteberget. Västerviks Robert Johansson och Karol Zabik, Piraterna, krokade ihop i startkurvan och drog med sig Leigh Lanham in mot sargen.

Pang.

Publiken höll andan när de såg hur de tre förarna i full fart brakade in i planket och blev liggande. Både Johanssons och Zabiks hjälmar sprack i den våldsamma kraschen.

– Det var en hemsk olycka, säger Per Linde, Piraternas lagledare.

Robert Johansson såg ut att ha drabbats värst. Fotpinnen på hans cykel trycktes i kraschen in mellan ansiktet och hjälmen. Han kan ha en fraktur på käken och röntgades i går kväll på sjukhuset i Motala.

Karol Zabik, en 19-årig polack, reste sig, haltade in mot depån och förberedde sig inför omstarten. Så snart sargen lagats och starttejpen släppts körde han igen.

Han borde inte ha gjort det.

Nyförvärvet var allvarligt skadad och fick hjälpas av cykeln efter de fyra sällsynt smärtfyllda varven. På sjukhuset visade det sig att han brutit högerfoten.

Patrik Olsson känner igen sig från sin egen karriär som förare.

– Adrenalinet. Det är adrenalinet. När man är inne i tävlingen är man så fokuserad att man inte känner smärtan. Man vill bara ut och köra igen. ”Robban” ville också köra, men då sa jag nej. Jag ville inte chansa. Han hade tur. Fotpinnen gick in mellan vadderingen och hjälmen, säger Patrik Olsson.

Matchen? Piraterna, som körde riders replacemant för nackskadade Ryan Sullivan, svarade för årets bottennapp och föll med 30-66.

– Han utgör en stor del av laget, men så här dåligt får det ändå inte vara. Allt gick fel, säger Per Linde.

Stefan Holm

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway