Fiasko för Rickardsson

SPORTBLADET

Alla tre svenskar missade semifinalplats

Tony Rickardsson har fått en tung start i årets GP-cirkus i speedway.

”Bara” fyra i premiären i Slovenien och när tävlingarna kördes i polska Wroclaw under lördagskvällen missade en blek Rickardsson semifinal på tolfte plats.

Dessutom kom Andreas Jonsson bara på trettonde plats och Antonio Lindbäck sist av de sexton startande.

Rickardsson började bra med två andraplatser bakom Nicki Pedersen och Greg Hancock men när världens bäste speedwayförare bara tog en etta i sitt tredje heat, anade svenskarna i Wroclaw att något var fel.

– Det är kämpigt i kväll. Jag får ingen fart med mig, jag hinner inte med. Jag åker inte tillräckligt fort helt enkelt, sade Rickardsson till Sveriges Television under tävlingen.

Mas-föraren missade tisdagens elitseriepremiär borta mot Västervik på grund av magsjuka och kanske var det det som gjorde att svensken helt missade poäng i heat 14. Inför sitt sista heat var Tony tvungen att vinna men tog bara en poäng.

Lindbäck sist

Änn värre gick det för Andreas Jonsson och Antonio Lindbäck. Lindbäck började med tre raka nollor innan han i heat 15 var tvåa efter Matej Zagar. I sista heatet blev det återigen en nolla och en total misslyckad kväll för ”Toninho”.

Jonsson som haft problem med en fotskada började med två nollor innan han hittade fem avslutande poäng på den stora banan i Wroclaw.

En riktigt mörk svenskkväll i Polen.

Tävlingen vanns av Jason Crump före Greg Hancock och Matej Zagar.

Daniel Lagerqvist

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway