Från 1:a klass till trött & seg

SPORTBLADET

Sju NHL-matcher kvar.

Sedan går Canal+ Sport i sommardvala, med en tablå bestående av repriser av repriser.

När allsvenskan och sedan Premier League och ännu senare elitserien startar är det utan Ola Andersson, Calle Johansson, kanske även utan Jens Fjellström. Två av huvudkommentatorerna är i konflikt, kanalen har tvingats sänka kvalitetskravet genom att låta kommentatorsfjun öva offentligt.

Lägg till att NHL-rättigheterna kan försvinna och att serie A mer lämpar sig för domstols-tv än sport-tv.

Det som förut var offensiv, nytänkande och första klass är nu trött och uppgivet.

Sveriges bästa sportkanal är i kris och varför är obegripligt.

Sanning är det inte så noga med i tv-sportens värld. När TV4 skrävlade om övertagandet av Sport­expressen sades det att spanska ligan fanns bland rättigheterna.

Ljug, för kontraktet för ligan har gått ut och något nytt har inte skrivits för det är inte avgjort vem som utlandssäljare Primera Division. Dessutom, Via­sat Sport förbereder ett jättebud för att få tillbaka ligan.

Lyckas det – vilka fotbollskvällar i Viasat Sport.

Torsdagar förr var långa ”Sportnytt”. I går var play off till serie A, franska öppna i tennis, dansk fotboll, cykel, Norge–Sydkorea i fotboll (jag föredrog sändningen i TV2 Norge), golf och mycket mer.

När Göran Zachrisson vilar golfrösten tar Leif Larsson över. Betyder det att den gamle ”Tipsextra”-hjälten även ska börja kommentera fotboll igen?

Veckans skamstrut får Eurosports svenska friidrottskommentatorer. Tävlingen i Ostrava började i Eurosport 2, med Tim Hutchins och Andy Edwards vid mikrofonen. Så exakta, så pålästa, så arbetande i samspel med bilden, så informativa. När svenskarna tog över blev det mest ”härligt”, ”vilka tävlingar det ska bli i Göteborg” och stjärnfixering.

Frank Östergren