Världsstjärnans nya giv

SPORTBLADET

Backman sadlade om – i går spelade han hem 380 000

Brädan har bytts ut mot kort och marker.

I går fick snowboardlegendaren Ingemar Backman lön för mödan när han kammade hem nästan 380 000 kronor i EPT-tävlingen i Baden.

– Riktigt kul att få tampas med de stora hajarna.

Foto: Ingemar Backman bland dom stora hajarna.

Ingemar Backman var ett tag snowboardsportens stora stjärna och har bland annat två segrar i prestigefyllda big jump-tävlingen Air and Style på meritlistan.

Men för två år sedan sadlade han om och började spela poker.

Snowboardpaus

– Just nu är det poker som gäller, men jag har bara tagit ett brejk från snowboarden. Jag sysslar med friåkning och det är lugnt att göra även när man blir äldre. Jag har mest kört poker i två år nu, och jag skulle kunna leva på det, klara hyran och allt. Men nu är första gången jag tävlar utanför Sverige.

Ingemar Backman spelade till sig anmälningsavgiften och alla omkostnader till EPT-tävlingarna i London, Baden och Dublin.

I Baden lyckades han komma femma och fick en prischeck på 41 040 euro – 378 000 kronor.

– Jag är jättenöjd, det blir inte så mycket bättre. Man märker verkligen hur mycket man lär sig. Nu ska jag till Dublin lite längre fram i oktober så vi får se hur det går.

Vad är roligast, poker eller snowboard?

– Snowboard. Poker är roligt för att det är nytt, då tycker jag att allt är roligt. Vi får se hur det känns om några år. Det bästa är att mäta sig med eliten. Jag är en tävlingsmänniska och det är riktigt kul att få tampas med de stora hajarna.

Fotnot: Vinnare i Baden blev finländaren Patrik Antonius. Han fick 219 000 euro i förstapris

Backman-fakta

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker