Utklassningen

SPORTBLADET

Annika krossade motståndarna: "Allt lossnade"

I natt gjorde hon det igen – världsettan Annika Sörenstam vann inofficiella VM.

Den här gången med åtta slags marginal.

– Nu lossnade allt, sa hon till Sportbladet.

Segern innebar även det femtionde rekordet i statistikbööckerna.

Foto: THE REAL NUMBER ONE Annika Sörenstam krossade alla i natt. Svenskan vann med åtta slag till tvåan Paula Creamer och med tio slag före fyran Michelle Wie (lilla bilden). "Jag älskar att vinna", sa Annika.

Mycket av snacket kring Samsung World Championship har kretsat kring 16-åriga proffsdebutanten Michelle Wie. Men rutin och kyla besegrade rå talang – Annika Sörenstam vann storturneringen i Kalifornien med hela åtta slag, före Paula Creamer som var närmast jagande. Michelle Wie kom in som fyra men diskades senare (se separat text).

Och Sörenstam var mycket nöjd:

– Jag har spelat mer och mer stabilt senaste månaden, men inte haft något flyt. Men den här veckan lossnade det verkligen, berättade Annika på telefon efteråt.

Du tröttnar aldrig på att vinna?

(Skratt)

– Nej, varför skulle jag? Jag älskar fortfarande att vinna!

Nattens triumf, arton slag under par, är Annika Sörenstams femte i inofficiella VM – det är tangerat rekord på USA-touren, tillsammans med legendaren Mickey Wright.

Just nu håller Annika Sörenstam femtio rekord i statistikböckerna.

– Är det femtio? Det gör mig jättestolt. Jag hinner inte njuta av det så mycket nu, för man ser alltid framåt mot nästa resa och nästa turnering, men efter säsongen så...

Nattens förkrossande seger var Annika Sörenstams tredje seger i år då hon haft minst åtta slags marginal till de närmast jagande. Det är ingen annan spelare i närheten av att lyckas med.

– Nu har jag haft ganska många såna stora segrar genom åren och det blir gärna så när spelet stämmer och jag får chansen att gå lågt med resultaten.

Det flöt ju på bra.

Om Sörenstams spel var bländade så stördes det ändå av blixtrar över ökenbanan Bighorn Golf Club, som ligger i Palm Desert. Nattens slutrunda haltades av tre olika avbrott för oväder och tog närmare åtta timmar att

spela.

– Det blev en lång dag med mycket åska och det var jobbigt, men det var ju lika för alla. Just nu bara vräker det ner regn här utanför.

På grund av diskningen fick Michelle Wie inga pengar alls, i sin proffsdebut. Annika Sörenstam fick 212 000 dollar och har nu för femte året i rad passerat den magiska gränsen på två miljoner dollar, under en och

samma säsong.

Michelle Wie åker idag tillbaka till Honolulu för att fortsätta sin skolgång. Annika Sörenstam åker om en vecka vidare till Asien för två tourtävlingar och ett fortsatt liv som världens allra bästa.

FEMTE VM-TITELN FÖR SÖRENSTAM - HÄR ÄR ALLA: HAR VUNNIT 82 SEGRAR TOTALT

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf