Tjejerna bäst under luppen

SPORTBLADET

Förra veckan klankade jag ned på kollegan Anrell och Pelle Engs ankdammsdebatterande i fyrans morgonsoffa, och hyllade smarta Elin Ekblom som sopade banan med gubbarna.

I går morse var det SVT:s glada gamänger som hamnade under den morgonpigga luppen.

Det blev en underlig upplevelse.

Gäster var DN-krönikören Johan Esk, journalisten Pamela Andersson och altmeistern och tv-kommentatorn Tommy Engstrand.

Vad är det som är så underligt med den trion då, undrar ni. Rollfördelningen, säger jag.

Esk, lite lagom Jakob Eklund-mysig i en illa passande orange skjorta (för att hylla Holland), blev upphöjd till facit för hela diskussionen.

Andersson, som oftast kommer med träffsäkra analyser, sökte ständigt någon sorts tyst bekräftelse på sina slutsatser. Synd, tycker undertecknad, eftersom hennes åsikter står sig gott för sig själva.

Sist, men inte minst har vi Engstrand som är den verkliga glada gamängen. Light-kommentarer runt landslaget, underhållande när han skällde ut engelska huliganreportrar och skicklig när det till slut handlade om tennis.

Men det var det här med Esk. Efter snart sagt varje levererad åsikt vände sig Pamela, Tommy eller programledaren Marianne Rundström till DN:s överstetyckare för medhåll.

Mycket mysko.

I fyrans soffa var det åter Elin-show. Till och med Anrell erkände sig besegrad när jag stötte ihop med honom ett par timmar efter utskåpningen.

Det är intressant att se två skickliga kvinnor, Ekblom och Andersson, te sig så olika i rutan.

Båda är duktiga i sina analyser och har åsikter, men Ekblom tar plats där Andersson ber att få den.

Jonas Bladh