Grattis...

SPORTBLADET

Richard Bertilsson, 36, som tog den sista platsen till mästarmötet

Grattis Richard Bertilsson som vann den tredje och sista kvaltävlingen till världsmästarmötet.

- Ja, tackar så mycket. Jag spelade magisk poker, som man säger nere i Skåne.

Richard Bertilsson blev sista deltagarna att utmana världsmästartrion Chris Moneymaker, Joe Hachem och Greg Raymer på fredag i Stockholm.

Hur fungerade spelet?

- Det kändes bra hela vägen och jag hade bra kontroll över spelet hela tiden. Det fanns egentligen två viktiga händer som satte grunden till min vinst. Den första var strax efter första pausen då jag låg som chipleader och i sen position fick 9 9. Jag re-raisade en höjning och alla utom en la sig. Floppen kom 7 6 J (regnbåge) och en stor bet lades in och den enda som var kvar synade. Turn kommer ytterliggare en sjua och min bet motsvarar cirka 50% av min stack. Motspelaren funderar länge och säger i chatten att han har QQ och sedan lägger sig. Jag visar naturligtvis stolt upp mina små 9:or.

När kände du att du skulle vinna tävlingen då?

- Det som fick honom att lägga sig var in aggressivitet tidigare under kvällen samt att jag spelat på samma vis med AA några händer tidigare. Den andra viktiga handen var egentligen enkel. Jag fick JJ på knappen och fyrbetade potten och en kille gick all-in med en ganska rejäl stack som hade krympt min stack till 40%. Övervägde att lägga mig men synade och han visade TT. Sedan var det motorväg till finalbordet och efter massor av blindstjälning och växlande speltempo var vinsten min.

Hur firade du segern?

- Ölen efteråt för att lugna ner mig smakade riktigt bra måste jag också nämna.

Vad har du för tidigare pokererfarenheter?

– Jag har spelat rätt så länge. Spelar ungefär tre gånger i veckan online. Och då och då mot andra i pokerklubbar.

Ja, nu ska du möta tre världsmästare plus Ken Lennaárd. Vad har du för koll på dom?

- Det ska bli skoj och lite nervöst. Ska bli mest roligt att möta Joe Hachem. Jag har bott i australien i sju år. Så det ska bli skoj att få surra lite ”Aussie” med Joe.

Till sist vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Mera framgång.

Richard Bertilsson

Alla deltagare i fredagens mästarmöte

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker