”Jag tycker att det är tufft att hantera det”

Stina Nilsson om sitt dåliga samvete: Blir lite kollision för mig

SPORTBLADET

Utmaningarna i spåret bemästrar Stina Nilsson redan.

Nu jobbar det 24-åriga OS-hoppet på att anpassa sig till den nya verkligheten vid sidan om idrotten.

– Jag tycker ibland att det är tufft att hantera, säger Nilsson i skidförbundets podcast ”Ur spår!”.

Stina Nilsson blev med sina nio världscupvinster förra säsongen den segerrikaste svenska skidåkaren under en säsong i historien. Framgångarna har samtidigt förvandlat 24-åringen till en kändis och uppmärksamheten kommer bara öka när OS i Sydkorea i februari kommer allt närmare.

”Ta vara på andningshålen”

I podcasten ”Ur spår!” berättar Nilsson nu om hennes dåliga samvete mot supportrar som kommer fram utanför skidspåret.

– Jag tycker ibland att det är tufft att hantera det. Jag har dåligt samvete över att jag inte alltid har tålamodet jag önskar när människor kommer fram till mig och vill prata längdskidor. I och med att jag andas längdskidor och lever väldigt mycket i längdskidbubblan många timmar om dygnet så vill jag ta vara på de andningshål som finns och de gånger jag får vara människan Stina. När det verkligen är fokus på mig själv. Så när det då kommer fram folk och verkligen vill prata massa skidor med mig så kanske jag inte är på det humöret, säger 24-åringen.

1 av 2 | Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET

”Om jag skulle se Usain Bolt...”

Skidstjärnan säger att hon arbetar på att kunna hantera liknande situationer bättre och att hon också har förståelse för de som kommer fram.

– Jag vet ju själv hur det är att träffa en person jag sett på tv och som jag kanske sett upp till. Då känner jag att jag har ett band till den personen. Nu har jag inte träffat Usain Bolt men om jag skulle se honom på stan skulle jag gå fram och börja prata med honom som om jag kände honom. Jag jämför mig inte med Usain Bolt men just det här att hantera människor som kanske känner att de känner mig men där jag inte känner dem. Det blir lite kollision för mig.

– Men jag tror också att allt bara gått väldigt fort och att jag kommer växa in i det mer och mer.

Känner du igen skidstjärnorna som barn? 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM