Öhling Norberg om Holmlund: ”Många vill ha en bit av kakan”

Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

avSimon Sjöstrand

SPORTBLADET

Intresset kring Anna Holmlund, 30, är enormt.

Så stort att pojkvännen Victor Öhling Norberg, 27, fått säga ifrån.

– Många vill ha en bit av kakan, säger han till Dagens Nyheter.

Det har snart gått ett år sedan Anna Holmlund, 30, kraschade allvarligt under ett träningspass i italienska Innichen. Skicross-stjärnan låg nedsövd i två månader innan hon vaknade och har nu börjat ett nytt liv hemma i Sundsvall.

– På julafton ska jag kunna gå, sa Holmlund i oktober.

För knappt tre veckor sedan gjorde hon sitt första offentliga framträdande sedan olyckan i december och intresset kring Holmlund har varit enormt, inte minst i medierna.

”Skönt att kunna prata av sig”

Så stort att pojkvännen Victor Öhling Norberg, 27, har fått säga ifrån.

– Det är kanske att man får säga nej till någon när man inte orkar. Det är såklart så att många vill ha en bit av kakan, men jag tycker också att det är skönt att kunna prata av sig om det. Jag märker när jag pratar med olika journalister att man nästan byter lite ord och sådär om det, det är nog för att man lär sig prata om det. Jag tror att det också är ganska bra, säger Öhling Norberg till Dagens Nyheter.

Den 27-årige skicross-åkaren är ett av Sveriges största medaljhopp i OS i Sydkorea i februari.

Efter att ha tagit timeout efter Anna Holmlunds krasch kom han tillbaka och gjorde succé med ett VM-guld i våras och säger sig nu vara i bättre form än på OS för fyra år sedan.

Foto: BILDBYRÅN

”Har inget svar på det”

Men trots framstegen i sin egen karriär kämpar han fortfarande med sorgen över vad som hänt hans flickvän.

– Det som har hänt med Anna är på en personlig nivå. Det är en sak som man måste bearbeta, och jag vet inte om man behöver lära sig så mycket heller. Det finns ingen mall på hur man ska göra. Jag har väl inget svar på det. Det är jobbigt och det är en resa som kommer att vara lång, säger Öhling Norberg.

Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET
Bild från 2013
ARTIKELN HANDLAR OM