Northug till stenhård attack mot landslagschefen

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Petter Northug petades från världscupavslutningen i Kanada.

Nu går han till ny attack mot landslagschefen Vidar Löfshus.

– Han har grävt sin egen grav, säger stjärnan till Dagbladet.

Tolv norrmän åkte till världscupavlutningen i Kanada förra helgen. Petter Northug var inte en av dem.

Stjärnan, som har haft en tung säsong, men börjat komma tillbaka på slutet petades vilket möttes av kritik från flera expeter.

– Jag är väldigt överraskad. Northug var en kandidat till att vinna avslutningen i Kanada. Det är totalt fel att peta Northug nu, sa NRK:s expert Fredrik Aukland.

Nu talar Northug själv ut om petningen och riktar hård kritik mot landslagschefen Vidar Löfshus.

– Det är väl några män, eller närmare bestämt en man, som inte vill ha med mig. Men han har mest makt. Då är det svårt. Det är så när du har Vidar Löfshus emot dig. Då blir det svårt att åka skidlopp, säger han till Dagbladet och fortsätter:

– Han har grävt sin egen grav den här säsongen. Jag behöver därför inte säga så mycket egentligen. Jag tror att han snabbt kan försvinna från den ställningen han har nu.

”Andra som är bättre rustade”

Northug antyder också att det finns andra som inte heller är nöjda med landslagschefen.
– Det handlar om hur han hanterat saker. Han har en position som sportchef där han ska visa vår sport från den bästa sidan. Det är inte alla som menar att han har gjort det, säger han och fortsätter:

– Jag ska inte prata för andra, men personligen tycker jag att vi har folk här i landet som är bättre rustade att han den ställningen Vidar har.

Löfshus svarar på kritiken.

”Det är trevligt att Petter krediterar min kompetens. Som landslagsidrottare vet han att jag inte tar ut lagen själv”, skriver han i ett sms till Dagbladet.

Det är inte första gången Northug kritiserar Löfshus. Även under VM var han kritisk mot landslagschefen.