JIK tillbaka i SSL – efter galen storseger

SPORTBLADET

Klassiska Jönköping är tillbaka i SSL igen.

Det efter att ha krossat Djurgården med hela 13-4 i den andra kvalmatchen.

– Vi är så värda det här, säger kaptenen Rickard Hessmer.

Anrika Jönköping är tillbaka i SSL igen.

Sista matchen blev en defilering.

Laget pulvriserade Djurgården och vann den andra kvalmatchen med 13-4 (!) på bortaplan, vilket innebär 2-0 i matcher och avancemang uppåt.

– Det är både glädje och lättnad, säger kaptenen Rickard Hessmer.

– Det har varit en lång säsong och det är så jäkla stort att en dag som denna göra den bästa bortamatchen i år. Djurgården hade inget att hämta mot oss, vi kontrollerade matchen från minut ett.

”Är så värda platsen”

När kände du att det var klart?

– När vi gjorde 7-2 och 8-2 så kände jag ett lugn, de hade inget att svara med.

Jönköping, som gjort tredje flest säsonger i högsta serien genom tiderna, återvänder därmed till SSL efter tre år i Allsvenskan.

Laget har bara förlorat en enda match på hela säsongen.

– Det visar att vi är så värda den här platsen, säger Hessmer.

– Det är lätt att bli mätt under en säsong men det har inte vi blivit, vi har bara strävat efter mer och mer. Nu är vi där vi hör hemma, JIK ska vara på högsta nivå.

”Fest i en eller två dagar”

Kommer ni hålla i SSL?

– Jag har varit med om att gå upp förr och vet att steget är stort, det kommer krävas att vi gör allt noggrannare, har mer kvalitet i allt. Plus att truppen måste spetsas lite. Men vi har mycket talang och det här en förening som lyser av framtidstro.

Nu väntar ett långt firande.

– Först blir det en lång bussresa hem, sedan blir det säkert fest i en eller två dagar. Nu är man bara så glad, säger Hessmer.

– Det är så fantastiskt att vara kapten i det här laget och vara med om detta. Det kommer vara så skönt att kliva upp imorgon och veta att vi är i SSL, det är det vi strävat efter hela säsongen.

På damsidan blir det också en SSL-comeback. Telge, som var uppe 2014/15, är tillbaka efter att ha vunnit kvalet mot Falun.