”De ändrar sig för att det är idiotiskt”

avAndreas Käck

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

Pa Dibba får tre matchers avstängning, en mindre än Kennedy Igboananike fick för samma slags förseelse.

Nu rasar Alexander Axén.

– Det är för jävligt, säger Örebro-tränaren till Fotbollskanalen.

I våras stängdes Örebro-anfallaren Kennedy Igboananike av i fyra matcher efter att ha delat ut en armbåge i ryggen på AFC Eskilstunas Ludvig Öhman.

Situationen blev en jättesnackis och ÖSK-tränaren Alexander Axén var fly förbannad, dels för att Igboananike fick fyra matcher, dels för de många turerna fram och tillbaka i Disciplinnämnden och Riksidrottsnämnden.

”De ändrar sig”

När Hammarbys Pa Dibba nu stängs av i tre matcher efter att ha armbågat J-Södras Joakim Karlsson i ansiktet, reagerar Axén igen.

– Är det inte fantastiskt? Det är precis som jag sa från början, de vill visa att det finns folk som jobbar mot sådana här saker och statuerar exempel mot oss för att vi är små. När de sedan märker att det är idiotiskt så ändrar de sig, och ger ett mildare straff nu. Sedan har man knappt hört ett ord från dem trots att det har funnit en massa situationer likt den med Kennedy. Är det värre att armbåga någon i ryggen än att slå någon i ansiktet? Det är för jävligt, säger Axén till Fotbollskanalen.

”Är skitsnack”

Att Disciplinnämnden värderar situationer annorlunda beroende på vilket lag det rör sig om avfärdas dock av Göran Nilsson, som sitter i nämnden.

– För att ta till ett litet kraftuttryck: skitsnack, säger han till Fotbollskanalen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM